Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації
від Denzhyttya
1 Липня, 2021
Дуже просто маринуємо огірки. Я часто використовую цей спосіб маринування огірків. Цей спосіб найпростіший.
Головне, що мені в ньому подобається, це те, що не потрібно нічого стерилізувати, кип’ятити банки, кришки.
Називається такий спосіб – метод подвійної заливки. У всякому разі так його називала мама, і так називаю я.
Отже, маринуємо огірки.
- Миємо огірки.
- Потрібно приготувати листя чорної смородини, петрушки, кропу і 1 головку часнику. Часник потрібен з листям, тому що листя теж ріжемо в банку. А кріп потрібен з «парасольками», тому що вони найдухмяніші.
- Потрібні такі спеції: лаврове листя, перець, гвоздика, запашний перець.
- Миємо банки, кришки (з запасом, раптом якась кришка виявиться поганою). Ще знадобиться кришка з дірочками, зливати воду:
- У всі банки розкладаємо спеції. На 1 л. банку: лаврове листя – 1 лист, перець – 2-3 горошку, гвоздика – 1-2 шт, лист чорної смородини – 1 шт, часник, петрушка і кріп.
- Ставимо в каструлі кип’ятити воду. Просто воду.
- Розкладаємо в банки огірки, зверху петрушка, часник, кріп і лист чорної смородини.
- Заливаємо в банки гарячий (тільки що кипілий) кип’яток, прикриваємо кришкою. Залишаємо постояти на 30-40 хвилин.
- Зливаємо воду з банок назад в каструлю.
- Кип’ятимо злиту (запашну) воду. У неї додаємо (з розрахунку на 3 літрові банки або на одну 3-х літрову): 3-4 ст. ложки цукрового піску, 70 гр. великої солі.
- Як закипить, додаємо в розсіл 1 неповну ст. ложку оцтової 70% есенції (або 6-7 ст. ложок 9% оцту).
- Гарячим розсолом заливаємо огірки, закриваємо кришки, перевертаємо.
- Укутуємо, щоб довго зберігалося тепло.
- Залишаємо на добу.
- Коли відкриєте, виявиться, що огірки все ще гарячі. Потрібно, щоб вони охололи, а потім прибираємо на зберігання в холодне місце.
- Не забудьте наклеїти етикетку з датою. От і все!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки