Мармелад з яблук
від Denzhyttya
25 Серпня, 2021
Один з популярних і улюблених багатьма смаколик – мармелад, дуже добре запам’ятався нам ще з самого дитинства, цілком можливо приготувати в домашніх умовах. Завдяки корисним властивостям, мармелад з яблук можна, не боячись давати навіть маленьким дітям. Відразу хочу попередити, нехай вас жодним чином не лякає процес готування, адже нічого складного взагалі немає.
Інгредієнти:
- Яблуко 1.5 кг.
- Цукрова пудра 950 г.
- Ваніль 2 шт.
Приготування:
- Для того, щоб власноруч приготований мармелад, мав ніжний смак і привабливий вигляд, можна використовувати яблука абсолютно будь-якого сорту. Хоча, краще все-таки кисло-солодкі. Ось яблуками в першу чергу і займіться. Добре вимиті плоди розріжте навпіл, а потім на четвертинки.
- Після цього у кожної часточки за допомогою ножа видаліть серцевину, а потім очистіть від шкірки. Тепер скибочки яблук поріжте кубиками і склавши в глибоку посудину, залийте водою.
- Далі яблука з водою перекладіть в каструлю і помістіть на плиту. Доведіть до кипіння і варіть, помішуючи дерев’яною лопаткою, до м’якості яблук.
- Після цього викладіть відварені яблука в чашу блендера і подрібніть їх в однорідне пюре. Перекладіть пюре в глибоку посудину і зважте на кухонних вагах. Це необхідно для того, щоб покласти обов’язкову кількість цукру, інакше смак мармеладок буде абсолютно не таким, як передбачено в нашому рецепті.
- Викладаємо яблучне пюре і цукор в каструлю і, змішуючи лопаткою, доводимо на слабкому вогні до кипіння. Як тільки маса почне потихеньку булькати, кидаємо в каструлю стручки ванілі. Продовжуємо уварювали, постійно перемішуючи, до загусання.
- Глибоку форму застилаємо пергаментним папером і викладаємо в неї приготовану масу для мармеладу. Розрівнюємо зварене пюре по всій формі, щоб воно розподілилося рівномірною гладенькою поверхнею. Тепер закриваємо форму з масою харчовою плівкою і залишаємо для застигання на ніч.
- По закінченню необхідного часу, знімаємо плівку, акуратно дістаємо застиглу мармеладну масу і викладаємо на дощечку. Розгортаємо пергамент і розрізаємо пласт мармеладної маси на смужки, які ще перерізаємо навпіл. Після цього кожну смужку ріжемо на окремі кубики, що нагадують за формою цукерки.
- Тепер в мисочку насипаємо цукор і обвалюємо у ньому кожну приготовану цукерку. Складаємо на тарілку гіркою наші мармеладки – десерт готовий. Швидше пригощайте своїх рідних власним шедевром – мармеладом з яблук і ви побачите, їх захопленню не буде меж.
Джерело:
recept.ua