Маринад для курячої грудки зі «Спрайтом»
Газована вода – ідеальний варіант для маринування м’яса. Сьогодні пропонуємо вам спробувати приготувати щось цікавіше: маринад для курячої грудки зі спрайтом. Та не просто маринад, а готова страва з м’яса на рисово-овочевій подушці з пряним соусом.
Курка, приготовлена таким способом, – це відмінна ідея повноцінної трапези для всієї родини. Ситність і смак страви просто неперевершені. Крім того, рецепт має на увазі використання простих інгредієнтів, які перетворюються у смачну вечерю за рекордний час. Спробуйте і переконайтеся самі. Без зайвих слів давайте приступимо до приготування цієї приголомшливої страви!
Інгредієнти:
- Куряча грудка 1 шт.
- розмарин 2 шт.
- чебрець 4 шт.
- Соєвий соус 45 мл
- «Спрайт» 250 мл
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія за смаком
- рис 1 скл.
- вода 2 скл.
- Кукурудзяне борошно 100 г
- пармезан 20 г
- сметана 2 ст. л.
- часник 2 зуб.
- кріп за смаком
- овочева суміш 150 г
Приготування:
- Розріжте курячу грудку навпіл, потім кожну половину поперек і навпіл. Вийде вісім частин. Перекладіть на робочу поверхню, накрийте плівкою і відбийте кухонним молотком. Зніміть плівку, переверніть куряче філе, потім знову накрийте і відбийте другу сторону.
- В окремій ємності змішайте 2 гілочки розмарину, 4 гілочки чебрецю, 30 мл соєвого соусу, 250 мл спрайту, дрібку солі і перцю. Опустіть куряче філе в суміш і добре перемішайте. Накрийте і залиште на 15-20 хвилин.
- Налийте в каструлю рослинного масла, трохи розігрійте, потім додайте рис і підрум’яньте його. Додайте 2 склянки води і щіпку солі. Варіть до готовності.
- Окремо зваріть овочеву суміш в підсоленій воді. Змішайте відварений рис і овочі.
- Обваляйте кожен шматочок маринованого курячого філе в кукурудзяній муці.
- Обсмажте м’ясо з обох сторін на розпеченій сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору. Викладіть філе на паперовий рушник.
- В окремій мисці з’єднайте сметану, 1 ст. л. соєвого соусу, тертий пармезан, видавлений часник і подрібнений кріп. Ретельно перемішайте.
Подавайте куряче філе на рисово-овочевій подушці з пряним соусом. Якби не спробувала такий маринад для курячої грудки сама, то поставилася б до нього насторожено. Але тепер можу впевнено сказати, що це дуже смачно. Обов’язково приготуйте і порадуйте ваших близьких!