Маринади для курячої грудки: 5 способів приготувати божественно ніжне філе. Найсоковитіша куряча грудка!

Маринади для курячої грудки: 5 способів приготувати божественно ніжне філе. Сама соковита куряча грудка!

  Куряче філе – до непристойності дієтична річ. На 100 г продукту всього 2 г жиру і цілих 24 г білка!

маринади для курячої грудки

Чим не привід насолоджуватися поживним продуктом частіше? Куряча грудка – безпрограшний варіант для будь-якого обіду або вечері. А коли немає ні часу, ні бажання довго возитися. Єдиний мінус – певна сухуватість м’яса. Але це якщо приготувати неправильно. А неправильно – це довго і без маринаду, який потім можна перетворити в приголомшливий соус. Але і тут є вихід, записуйте!

У чому маринувати курячу грудку: 

1. Маринад лимонно-кефірний з часником

маринади для курячої грудки

Інгредієнти:

  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 250 мл кефіру жирністю 1%
  • 0,5 цибулини
  • чорний перець
  • 1 ст. л. чебрецю
  • 1 ст. л. гірчиці

Приготування:

  1. Цибулю і часник почистіть, подрібніть. Додайте чебрець, гірчицю, чорний перець, ретельно розітріть. Влийте лимонний сік і кефір, перемішайте.
  2. Отриманим маринадом залийте філе, залиште на годину. Перед початком приготування м’ясо можете посолити.

2. Маринад медовий з соєвим соусом

маринади для курячої грудки

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. меду
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 5-6 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. суміші сухих пряних трав (чебрець, базилік, орегано)

Приготування:

  1. Рідкий мед змішайте з соєвим соусом, додайте трави, чорний перець, влийте олію.
  2. Маринують м’ясо протягом години, солити продукт немає потреби. Найсмачніше грудка вийде, якщо запекти її в рукаві з картоплею.

3. Маринад імбирно-лимонний з соєвим соусом

маринади для курячої грудки

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. Л. лимонної цедри
  • 2 ст. л. цукру
  • 4-6 зуб. часнику
  • 1 ч. л. тертого кореня імбиру
  • 2-3 ст. л. соєвого соусу
  • чорний мелений перець до свого смаку

Приготування:

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти, додайте тертий імбир, лимонну цедру, пропущений через прес часник. Ретельно розітріть кашку виделкою. Додайте рідкі інгредієнти, перемішайте.
  2. Маринуйте грудку протягом 1-2 годин, потім запечіть цілком або посмажте шматочками.

4. Маринад пряний на сметані

маринади для курячої грудки

Інгредієнти:

  • 100 мл сметани жирністю 20-22%
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. паприки
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ч. л. порошку карі

Приготування:

  1. Часник пропустіть через прес, додайте паприку, карі, гірчицю і сметану. Все ретельно перемішайте.
  2. Обмажте густим маринадом філе, залиште на 2 години, потім запечіть в рукаві або на грилі. Соліть за 5 хвилин до закінчення приготування.

5. Винно-медовий з апельсиновим соком

маринади для курячої грудки

Інгредієнти:

  • 1 апельсин
  • 2-3 ст. л. меду
  • 1 ч. л. тертого кореня імбиру
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. суміші сухого чебрецю і базиліка

Приготування:

  1. Апельсин ретельно вимийте, зніміть з нього цедру, вичавіть сік. І цедру, і апельсиновий сік змішайте з рідким медом, додайте імбир, сухі трави, сік лимона. Влийте вино, перемішайте.
  2. Занурте філе в маринад на 1,5-2 години.

Ще кілька загальних порад приготування курячої грудки:

маринади для курячої грудки

  • Не додавайте в маринад майонез або оцет. Майонез – соус для холодних закусок і салатів, він не годиться для запікання. Оцет агресивно кислий, він ще більше висушить грудку.
  • Не додавайте в маринад сіль, вона витягає вологу з м’яса. Соліть ближче до закінчення термічної обробки.
  • Ніщо не врятує продукт, якщо м’ясо вже кілька разів заморожували-розморожували. Знайдіть спеціалізований магазин, де пропонують свіжий продукт в охолодженому вигляді.

Варіантів приготувати курячу грудку стільки, що вистачить на окремий том кулінарної енциклопедії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: