Маринади для курячої грудки: 5 способів приготувати божественно ніжне філе. Найсоковитіша куряча грудка!
від Denzhyttya
1 Листопада, 2020
Куряче філе – до непристойності дієтична річ. На 100 г продукту всього 2 г жиру і цілих 24 г білка!
Чим не привід насолоджуватися поживним продуктом частіше? Куряча грудка – безпрограшний варіант для будь-якого обіду або вечері. А коли немає ні часу, ні бажання довго возитися. Єдиний мінус – певна сухуватість м’яса. Але це якщо приготувати неправильно. А неправильно – це довго і без маринаду, який потім можна перетворити в приголомшливий соус. Але і тут є вихід, записуйте!
У чому маринувати курячу грудку:
1. Маринад лимонно-кефірний з часником
Інгредієнти:
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. лимонного соку
- 250 мл кефіру жирністю 1%
- 0,5 цибулини
- чорний перець
- 1 ст. л. чебрецю
- 1 ст. л. гірчиці
Приготування:
- Цибулю і часник почистіть, подрібніть. Додайте чебрець, гірчицю, чорний перець, ретельно розітріть. Влийте лимонний сік і кефір, перемішайте.
- Отриманим маринадом залийте філе, залиште на годину. Перед початком приготування м’ясо можете посолити.
2. Маринад медовий з соєвим соусом
Інгредієнти:
- 4 ст. л. меду
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 5-6 ст. л. оливкової олії
- 0,5 ч. л. чорного перцю
- 1 ст. л. суміші сухих пряних трав (чебрець, базилік, орегано)
Приготування:
- Рідкий мед змішайте з соєвим соусом, додайте трави, чорний перець, влийте олію.
- Маринують м’ясо протягом години, солити продукт немає потреби. Найсмачніше грудка вийде, якщо запекти її в рукаві з картоплею.
3. Маринад імбирно-лимонний з соєвим соусом
Інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. Л. лимонної цедри
- 2 ст. л. цукру
- 4-6 зуб. часнику
- 1 ч. л. тертого кореня імбиру
- 2-3 ст. л. соєвого соусу
- чорний мелений перець до свого смаку
Приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти, додайте тертий імбир, лимонну цедру, пропущений через прес часник. Ретельно розітріть кашку виделкою. Додайте рідкі інгредієнти, перемішайте.
- Маринуйте грудку протягом 1-2 годин, потім запечіть цілком або посмажте шматочками.
4. Маринад пряний на сметані
Інгредієнти:
- 100 мл сметани жирністю 20-22%
- 2 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. паприки
- 2 зуб. часнику
- 1 ч. л. порошку карі
Приготування:
- Часник пропустіть через прес, додайте паприку, карі, гірчицю і сметану. Все ретельно перемішайте.
- Обмажте густим маринадом філе, залиште на 2 години, потім запечіть в рукаві або на грилі. Соліть за 5 хвилин до закінчення приготування.
5. Винно-медовий з апельсиновим соком
Інгредієнти:
- 1 апельсин
- 2-3 ст. л. меду
- 1 ч. л. тертого кореня імбиру
- 100 мл білого сухого вина
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. суміші сухого чебрецю і базиліка
Приготування:
- Апельсин ретельно вимийте, зніміть з нього цедру, вичавіть сік. І цедру, і апельсиновий сік змішайте з рідким медом, додайте імбир, сухі трави, сік лимона. Влийте вино, перемішайте.
- Занурте філе в маринад на 1,5-2 години.
Ще кілька загальних порад приготування курячої грудки:
- Не додавайте в маринад майонез або оцет. Майонез – соус для холодних закусок і салатів, він не годиться для запікання. Оцет агресивно кислий, він ще більше висушить грудку.
- Не додавайте в маринад сіль, вона витягає вологу з м’яса. Соліть ближче до закінчення термічної обробки.
- Ніщо не врятує продукт, якщо м’ясо вже кілька разів заморожували-розморожували. Знайдіть спеціалізований магазин, де пропонують свіжий продукт в охолодженому вигляді.
Варіантів приготувати курячу грудку стільки, що вистачить на окремий том кулінарної енциклопедії.
Джерело:
otozh.com.ua
Позначки