Мариновані баклажани з новим смаком: з вечора готую, вранці їмо
26 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися дуже смачним рецептом закуски з баклажанів під назвою «для чоловіка», чому така назва не знаю, привезла з поїздки вже з такою назвою. А спробувала я таку закуску в гостях у знайомих, дуже сподобалася, по приїзду приготувала вдома, вийшло ще смачніше. Не сумнівайтеся, готуйте відразу 2 порції, таку закуску можна сміливо поставити в холодильник, і вона там стоятиме до 7 днів, якщо звичайно достоїть до цього дня.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1,5 кг
- Сіль – 1 ч.л.
- Цибуля – 2-3 шт
- Морква – 2 шт
- Перець болгарський – 2 шт
- Чорний перець – за смаком
- Олія соняшникова – для смаження
Для маринаду:
- Вода – 40 мл
- Оцет 9% – 40 мл
- Часник – 6 зуб
- Цукор – 1 ч.л. (20 гр)
- Сіль – 1/2 ч.л.
Приготування:
- Баклажани 1,5 кг поріжемо на кружечки завтовшки до 4-5 мм, тепер кладемо в миску, посипаємо сіллю 1 ч. л. перемішуємо і даємо постояти хвилин 20, так з баклажанів піде гіркота якщо є і при жарінні вони не чорнітимуть. Після 20 хвилин баклажани не промиваю, а відразу приступаю до смаження.
- Натираємо на великій тертці моркву, поріжемо чверть кільцями цибулю, болгарський перець наріжемо соломкою.
- Беремо сковороду, наливаємо трохи олії буквально 1-2 ст.л. олії буде достатньо, наша мета не посмажити баклажани до готовності, а піддати термічній обробці до напівготовності. Так обсмажуємо усі баклажани.
- Поки смажать баклажани на одній сковороді, беремо іншу сковороду і смажимо на ній цибулю, на невеликій кількості олії до напівпрозорості, перекладаємо в миску.
- На цю ж сковороду наливаємо трохи олії, кладемо моркву та обсмажуємо 1-2 хвилини.
- Потім до моркви додаємо перець і смажимо все разом приблизно 1-2 хвилини, до готовності овочі доводити не потрібно. Додаємо цибулю, пропустимо через прес для часнику часник, перемішуємо.
- Беремо каструлю, кладемо шар баклажанів, потім шар овочів і так чергуємо шари. Обов’язково посипаємо чорним меленим перцем.
- Приготуємо маринад, в миску наливаємо 40 мл води, 40 мл 9% оцту, додаємо 20 г цукру, половину ч.л. солі і все перемішуємо до розчинення цукру та солі. Поливаємо баклажани з овочами.
- Закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на пару годин. Зберігати також потрібно в холодильнику. Дуже зручно, що за раз можна приготувати багато, а потім подавати як гарнір до будь-якої страви або як закуску.
Це дуже смачно, рекомендую приготувати.
Джерело:
zhyttia.com.ua