Мариновані помідори по-вірменськи: навіть заливка випивається

Цей рецепт в нашій родині став одним з найулюбленіших. Сьогодні хочу поділитися з вами, зробите і не пошкодуєте – помідори ароматні, пікантні, солодко-кислі, такі, як маринуються в бочках.

Інгредієнти:

  • помідори різнокольорові, 1.700 кг
  • цибуля і морква, солодкий і гострий перець по 1 шт
  • часник, 1 головка
  • кріп, базилік, петрушка
  • лавровий лист, 3 шт
  • перець горошком по 15 шт в банку
  • сіль, 1 ст.л
  • цукор, 2 ст.л
  • оцет 9%, 50 мл

Приготування:

  1. Помідори беріть червоні і жовті, середнього розміру, щільні, не перезрілі. Помідори ріжемо на 2 частини.
  2. Часник, морква, гострий і солодкий перець, зелень подрібнюємо за допомогою блендера. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  3. Укладаємо помідори в стерилізовані банки, перекладаючи цибулею. Додаємо спеції.
  4. Заливаємо окропом  і накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.
  5. Зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль і цукор, подрібнені овочі, доводимо до кипіння.
  6. Вливаємо оцет і варимо ще пару хвилин.
  7. Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо банки. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Мариновані помідори по-вірменськи: навіть заливка випивається

Такі помідори будуть дуже смачними і ароматними, закуска виходить просто розкішна, подаю навіть на святковий стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: