Мариновані помідори по-вірменськи: навіть заливка випивається
від Denzhyttya
3 Вересня, 2021
Цей рецепт в нашій родині став одним з найулюбленіших. Сьогодні хочу поділитися з вами, зробите і не пошкодуєте – помідори ароматні, пікантні, солодко-кислі, такі, як маринуються в бочках.
Інгредієнти:
- помідори різнокольорові, 1.700 кг
- цибуля і морква, солодкий і гострий перець по 1 шт
- часник, 1 головка
- кріп, базилік, петрушка
- лавровий лист, 3 шт
- перець горошком по 15 шт в банку
- сіль, 1 ст.л
- цукор, 2 ст.л
- оцет 9%, 50 мл
Приготування:
- Помідори беріть червоні і жовті, середнього розміру, щільні, не перезрілі. Помідори ріжемо на 2 частини.
- Часник, морква, гострий і солодкий перець, зелень подрібнюємо за допомогою блендера. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
- Укладаємо помідори в стерилізовані банки, перекладаючи цибулею. Додаємо спеції.
- Заливаємо окропом і накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.
- Зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль і цукор, подрібнені овочі, доводимо до кипіння.
- Вливаємо оцет і варимо ще пару хвилин.
- Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо банки. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Такі помідори будуть дуже смачними і ароматними, закуска виходить просто розкішна, подаю навіть на святковий стіл.
Джерело:
mandarynka.com.ua