Мариновані зелені томати на зиму
Сезон заготовок на зиму набирає обертів, і мариновані зелені томати – одна з найбільш незвичайних. Традиційно маринують червоний томат, але пізні, які не встигли дозріти , з досвіду виявилися ще смачніше. Міцні і апетитні, вони стануть відмінним частуванням до будь-якого столу.
Тому, якщо в кінці сезону у вас залишилися зелені томати, не поспішайте їх викидати. З них можна приготувати надзвичайно смачну страву. Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розрахована на банку 1,5 л. Раджу відразу помножити їх як мінімум на три, а то на зиму нічого не залишиться. Впевнена, що спробувавши ці хрусткі мариновані зелені томати раз, ви захочете готувати їх щороку!
Інгредієнти:
- птомати 1 кг
- часник 3 зуб.
- перець духмяний 3 шт.
- чорний перець (горошком) 6 шт.
- лавровий лист 1 шт.
- цукор 1 ч. л.
- сіль 1 ст. л.
- оцет 1,5 ст. л.
- кріп за смаком
- петрушка за смаком
- червоний перець мелений за смаком
Приготування:
- Помийте зелені томати і акуратно виріжте у них плодоніжки.
- На дно півторалітрової банки викладіть перець, лавровий лист, кріп і петрушку. Зверху покладіть помідори до середини банки. Доповніть ще одним шаром зелені, потім викладіть томати до верху.
- Налийте в банку окріп до верху і прикрийте кришкою. Залиште на 15 хвилин.
- Злийте воду, потім знову залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште ще на 20 хвилин.
- Злийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Тим часом в банку додайте сіль, цукор і оцет. Влийте окріп і герметично закрутіть кришку.
- Закриту банку переверніть догори дном і накрийте рушником. Дайте їй повністю охолонути.
На відміну від червоних, зелені томати їсти можна вже майже відразу. Дайте їм постояти пару діб і знімайте першу пробу. Мариновані зелені томати відмінно зберігаються всю зиму при кімнатній температурі. Якщо ж ви не можете дочекатися зняти першу пробу, можете робити це вже через дві доби.
Смачного!