Медове тістечко з начинкою
від Denzhyttya
7 Грудня, 2021
Таке смачне та просте у приготуванні тістечко готую практично на кожне свято і всім воно дуже подобається. М’яке, ніжне, медове тістечко полюблять усі гості, адже воно набагато смачніше за покупні.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйце – 1 шт
- Молоко – 2 ст.л.
- Цукор – 150 г
- Сода – 1 ч.л.
- Мед – 3 ст.л.
- Вершкове масло – 50 г
- Борошно – 450 г
Для крему:
- Молоко – 500 мл.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 3 ст.л. (З гіркою)
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Цукор – 150 г
- Вершкове масло – 100 г
Для начинки :
- Яблучне повидло
Приготування:
- Готуємо тісто: в каструльці (з антипригарним покриттям) змішуємо все, крім борошна.
- Ставимо на повільний вогонь, варимо до збільшення маси, 10-15 хвилин. Знімаємо з вогню, висипаємо відразу все борошно та перемішуємо.
- Спочатку тісто буде м’яким. Даємо йому охолонути хвилин 30 і воно стане твердішим.
- Ділимо тісто на 4 коржі. Розкачуємо прямокутник розміром 20*25 сантиметрів.
- Намотуємо корж на качалку, переносимо на лист застелений папером для випічки.
- Відправляємо випікатися у розігріту духовку до 180 градусів до золотистого кольору.
- Тепер приготуємо крем: змішуємо в каструльці все, крім вершкового масла. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Охолоджуємо до кімнатної температури.
- Для другого шару начинки можна взяти готове яблучне повидло або зварити самим.
- Збираємо коржі для майбутнього тістечка.
- Збиваємо вершкове масло міксером додаємо до нього трохи крем, поступово збиваючи.
- Далі складаємо коржі стопкою і обрізаємо краї з усіх боків (обрізки прибираємо убік вони нам знадобляться для посипання).
- На перший корж викладаємо половину крему, рівномірно вирівнюємо. Зверху накриваємо другим коржем і змащуємо яблучним повидлом. І так чергуємо інші коржі.
- Подрібнюємо обрізки від коржів у крихту посипаємо ними боки, а верх тістечка поливаємо шоколадною глазур’ю (100 г. шоколаду з 1-2 ст.л. соняшникової олії розтопити на водяній бані)
- Залишаємо медовик просочуватися на всю ніч. Перед подачею на стіл розрізаємо на порційні шматочки.
Медове тістечко готове!
Джерело:
zhyttia.com.ua