Медове тістечко з начинкою

Таке смачне та просте у приготуванні тістечко готую практично на кожне свято і всім воно дуже подобається. М’яке, ніжне, медове тістечко полюблять усі гості, адже воно набагато смачніше за покупні.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйце – 1 шт
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Цукор – 150 г
  • Сода – 1 ч.л.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 450 г

Для крему:

  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 3 ст.л. (З гіркою)
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г

Для начинки :

  • Яблучне повидло

Приготування:

  1. Готуємо тісто: в каструльці (з антипригарним покриттям) змішуємо все, крім борошна.
  2. Ставимо на повільний вогонь, варимо до збільшення маси, 10-15 хвилин. Знімаємо з вогню, висипаємо відразу все борошно та перемішуємо.
  3. Спочатку тісто буде м’яким. Даємо йому охолонути хвилин 30 і воно стане твердішим.
  4. Ділимо тісто на 4 коржі. Розкачуємо прямокутник розміром 20*25 сантиметрів.
  5. Намотуємо корж на качалку, переносимо на лист застелений папером для випічки.
  6. Відправляємо випікатися у розігріту духовку до 180 градусів до золотистого кольору.
  7. Тепер приготуємо крем: змішуємо в каструльці все, крім вершкового масла. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Охолоджуємо до кімнатної температури.
  8. Для другого шару начинки можна взяти готове яблучне повидло або зварити самим.
  9. Збираємо коржі для майбутнього тістечка.
  10. Збиваємо вершкове масло міксером додаємо до нього трохи крем, поступово збиваючи.
  11. Далі складаємо коржі стопкою і обрізаємо краї з усіх боків (обрізки прибираємо убік вони нам знадобляться для посипання).
  12. На перший корж викладаємо половину крему, рівномірно вирівнюємо. Зверху накриваємо другим коржем і змащуємо яблучним повидлом. І так чергуємо інші коржі.
  13. Подрібнюємо обрізки від коржів у крихту посипаємо ними боки, а верх тістечка поливаємо шоколадною глазур’ю (100 г. шоколаду з 1-2 ст.л. соняшникової олії розтопити на водяній бані)
  14. Залишаємо медовик просочуватися на всю ніч. Перед подачею на стіл розрізаємо на порційні шматочки.

Медове тістечко готове!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: