Медові помідори на зиму
від Denzhyttya
19 Серпня, 2021
Уже кілька років поспіль на зиму заготовляю медові помідори, які любить вся сім’я.
Для заготовки помідорів можна використовувати будь-який сорт, але найсвятковіше виглядають невеликі черрі. В першу чергу їмо ми все-таки очима! Тому можете укласти півбанки помідорів одного кольору, а потім заповнити ємність іншим кольором. Безумовно, виходить дуже красиво!
Інгредієнти:
- Помідори чері 4 кг
- Цибуля 5 штук.
- базилік за смаком
- насіння гірчиці 4 ст. л.
- сіль 4 ст. л.
- цукор 12 ст. л.
- мед 4 ст. л.
- Лимонна кислота 4 ч. л.
Приготування
- Спершу гарненько промийте помідори. Потім перекладіть помідори в банки.
- Крупно наріжте цибулю і додайте її в кожну банку разом з листочками базиліка.
- Залийте помідори окропом, накрийте банки кришками і залиште на 20 хвилин.
- Доведіть до кипіння 4 л води, додайте сіль, цукор, мед, лимонну кислоту і знову доведіть воду до кипіння.
- Злийте воду з банок, в кожну ємність додайте по 1 ч. л. гірчиці. Розлийте розсіл, щільно закрийте кришки і приберіть банки під ковдру, щоб вони повільно охолоджувались.
Медові помідори на зиму виходять з приємним кисло-солодким смаком. Ця заготовка відмінно доповнює будь-яку страву. Більш того, різнокольорові помідори ще й виглядають ошатно і святково. Пару баночок закручую спеціально для презенту рідним і близьким!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya