Медові пряники на швидку руку на кефірі

Медові пряники на швидку руку на кефірі

Якщо у вас залежався кефір в холодильнику, ні в якому разі не виливайте його – можна приготувати смачні домашні пряники.
Пропоную відмінний рецепт з 90-х років, яким користувалася ще мама. Аромат від меду стояв запаморочливий.

Продукти:

  • Кефір (або кислого молока) – 350 мл
  • Цукор – 1 стакан
  • Жовток – 2 шт, білок – 1 шт
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Рослинна олія – ​​3 ст. ложки
  • Сода – 1 ч. ложка (неповна)
  • Приблизно 4 склянки борошна

Для помадки:

  • Білок – 1 шт
  • Цукор – 3 ст. ложки

Як приготувати домашні пряники на кефірі:

  1. Жовтки з одним білком (а другий білок відокремити на помадку) і медом збити з цукром, влити цю суміш в кефір і рослинне масло. Ще раз злегка збити.
  2. Всипати поступово просіяне борошно з содою (оцет не потрібен, соду погасить кефір) і замісити НЕ круте тісто.
    Розкачати тісто в пласт товщиною 1 см, видавити формочкой або стограмовим стаканчиком кружечки, укласти їх на пергамент на деко на невеликій відстані один від одного.
  3. Випікати 25 хвилин при температурі 180 -190 градусів.
  4. Поки печуться пряники, приготуємо помадку для них: збити віночком один білок з 3-ма ложками цукру до повного розчинення цукру.
  5. Не потрібно збивати до крутих стійких піків, а тільки до тих пір, поки білки стануть білими і розчиниться цукор.
  6. Після закінчення 20-25 хвилин, пряники вийняти з духовки, швидко намазати їх збитим білком (дуже зручно для цієї мети використовувати силіконову щіточку, можна в два шари,  і назад в духовку ще на 10 хвилин.
  7. Потім вийняти пряники з духовки і перекласти на блюдо.

Домашні пряники на кефірі з медом готові .

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: