Меренговий рулет з горіхами «Київський»
від Denzhyttya
4 Вересня, 2021
У дитинстві моїм улюбленим тортом був «Київський» з фундуком та масляним кремом. Ні мама, ні бабуся його готувати не вміли. І це не дивно, з огляду на складну технологію. Торт купували мені на день народження або на інше свято, тобто не частіше 3-4 разів на рік. Напевно, тому, подорослішавши, я буквально закохалася в меренговий рулет «Київський».
Інгредієнти:
- Яєчний жовток 2 шт.
- молоко 140 мл
- цукор 110 г
- Вершкове масло 200 г
- сіль дрібка
- ванілін дрібка
- Какао-порошок 1 ст. л.
- ром 1 ст. л.
- яєчні білки 130 г
- Цукрова пудра 220 г
- фундук 100 г
- Яблучний оцет 3 мл
Приготування:
- Для початку приготуємо крем “Шарлот”. Для цього з’єднаєте в сотейнику з товстим дном жовтки з цукром. Додайте по дрібці сіль і ванілін. Перетріть інгредієнти.
- Додайте в сотейник молоко кімнатної температури. Перемішайте все віночком до однорідності. Поставте сотейник на середній вогонь. Доведіть до кипіння масу, постійно її помішуючи.
- Вона буде пінитися – це так потрібно. Тепер перелийте злегка загусклу масу в чисту миску, накрийте її плівкою в контакт і поставте в холодильник. Нехай повністю охолоне.
- Тим часом приготуйте меренговий корж. Перелийте білки в чашу міксера. До них додайте дрібку солі. Збийте на середній швидкості до утворення піни.
- Далі поступово додайте по 2-3 ст. л. цукрової пудри. Після кожної порції збивайте по хвилинці. Коли додали всю пудру, збивайте ще 3-5 хвилин на максимальній швидкості.
- У вас повинна утворитися глянсова стабільна маса. Тепер додайте яблучний оцет або лимонний сік. Збивайте ще хвилину, щоб вмішати оцет.
- Деко розміром приблизно 28 см на 40 см вистелити пергаментом. На нього вилийте меренгу кімнатної температури і розподіліть її рівномірним шаром.
- Посипте меренгу підсмаженими і подрібненими горіхами. Готуйте в розігрітій до 165 градусів духовці хвилин 20-25. Меренга покриється скоринкою і тріщинами, а всередині буде м’якою.
- Ще гарячий корж накрийте другим листом пергаменту і переверніть. Зніміть нижній пергамент. Залиште меренгу охолоджуватись. Тим часом поверніться до крему.
- Розм’якшене вершкове масло збийте до білої пишної маси. Тепер поступово додайте в нього охолоджену до кімнатної температури заварну основу.
- Збийте ці дві маси до однорідності, в процесі вливши ром. Крем повинен вийти глянцевим і пишним, однорідним і стабільним.
- Близько 2 ст. л. крему відкладіть, додайте до нього какао. Тепер збирайте рулет. На охолоджений корж викладіть крем, залишивши 2 ст. л. для декору. Рівномірно розподіліть крем по коржу.
- Заверніть корж в рулет, допомагаючи пергаментом. Приберіть заготовку на пару годин в холодильник. Потім за допомогою двох кондитерських мішків нанесіть прикраси.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya