Меживо з баклажанів
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Меживо з стародавньої української мови означає «закуска». Тож, духмяна закуска із баклажан. Готую її вже давно, і як страву на кожен день, і до святкового столу, і до посту.
Інгредієнти:
- баклажани 3 шт.
- Цибуля 2 шт.
- помідори 3 шт.
- оцет 1,5 ст. л.
- чорний перець (мелений) 1 трісок.
- сіль 1 трісок.
- цукор 1 ст. л.
- червоний перець мелений 1 трісок.
- пшеничне борошно за смаком
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Промийте і обсушіть баклажани, наріжте їх кільцями і викладіть в миску. Пересипьте кільця сіллю і перемішайте. Залиште мінімум на 30 хвилин, щоб овоч пустив сік. Якщо баклажани не гіркі,то пропускаємо цю процедуру.
- Злийте воду і поперчіть баклажани. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні, попередньо обваляти їх у борошні.
- Очистіть і наріжте цибулю, обсмажте її на сковороді до золотистого кольору. Всипте цибулю до баклажанів і перемішайте.
- Наріжте помідори часточками, протушкуйте їх на сковороді. Тепер потрібно зняти з помідорів шкірку і перетерти їх в блендері або через сито.
- Додайте до томатної суміші оцет 6%, цукор, гострий перець, сіль і перемішайте. Маринад готовий!
- Залийте баклажани з цибулею томатним маринадом і поставте тушкуватися на невеликий вогонь до закипання.
Страва готова. Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки