Меживо з баклажанів

Меживо з стародавньої української мови означає «закуска». Тож, духмяна закуска із баклажан. Готую її вже давно, і як страву на кожен день, і до святкового столу, і до посту.

межіво з баклажанів

Інгредієнти:

  • баклажани 3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • помідори 3 шт.
  • оцет 1,5 ст. л.
  • чорний перець (мелений) 1 трісок.
  • сіль 1 трісок.
  • цукор 1 ст. л.
  • червоний перець мелений 1 трісок.
  • пшеничне борошно за смаком
  • соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Промийте і обсушіть баклажани, наріжте їх кільцями і викладіть в миску. Пересипьте кільця сіллю і перемішайте. Залиште мінімум на 30 хвилин, щоб овоч пустив сік. Якщо баклажани не гіркі,то пропускаємо цю процедуру.нарізані баклажани
  2. Злийте воду і поперчіть баклажани. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте  з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні, попередньо обваляти їх у борошні.баклажани на сковороді
  3. Очистіть і наріжте цибулю, обсмажте її на сковороді до золотистого кольору. Всипте цибулю до баклажанів і перемішайте.цибуля на сковороді
  4. Наріжте помідори часточками, протушкуйте  їх на сковороді. Тепер потрібно зняти з помідорів шкірку і перетерти їх в блендері або через сито.обсмажування помідорів
  5. Додайте до томатної суміші оцет 6%, цукор, гострий перець, сіль і перемішайте. Маринад готовий!томатний маринад
  6. Залийте баклажани з цибулею томатним маринадом і поставте тушкуватися  на невеликий вогонь до закипання. готову страву

Страва готова. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: