Мій найулюбленіший рецепт з баклажанів. 5 років регулярно його готую
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Я постійно експериментую з цим рецептом, змінюючи начинки і соус. І завжди виходить дуже смачно! Навіть ті, хто не дуже любить баклажани, із задоволенням їдять
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт
- Ковбаса напівкопчена – 100-150 г
- Помідори – 2 шт
- Сметана 20% – 100 г
- Майонез – 1 ст.л.
- Сухий часник – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
- Нарізаю баклажани віялом, як показано на фото.
- Потім начиняю їх помідорами і кружечками напівкопченої ковбаси. Можна використовувати бекон, філе курки, або варену ковбасу. Можна додати пластиночки сиру. В даному випадку політ фантазії не обмежений.
- Змащую форму для випічки соняшниковою олією і викладаю в неї фаршироване віяло з баклажана і трохи розкриваю його, приминаючи руками.
- Таким чином начиняю пару баклажанів.
- Готую соус. Змішую сметану і майонез.
- Потім додаю сіль і сухий часник. Часник можна використовувати і свіжий. Можна додати зелень, спеції або кетчуп. При цьому кожного разу у вас буде виходити нова і дуже смачна страва.
- Ставлю баклажани запікатися в духовку нагріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Спочатку можна накрити баклажани фольгою і за 15 хвилин до кінця приготування її зняти.
- Ось так апетитно виглядає готова страва! Обожнюю баклажани за цим рецептом. Навіть мій чоловік, який не любить баклажани, оцінив їх смак гідно і вже багато років їсть такі баклажани на вечерю разом зі мною.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua