«Мімоза» з рисом — гарний і смачний салат до новорічного столу

  • Зберігайте рецепт і готуйте на кожне свято!

Смачний салат «Мімоза» з рисом можна приготувати на Новий рік чи будь-яке інше свято. На смак він не тільки смачним, але ще й досить ситним. Для його приготування підійдуть будь-які консерви: сардина, сайра, скумбрія.

Головне, під час купування цього інгредієнта звертати увагу на термін придатності та обирати консерви перевіреної торгової марки. Для того, щоб салат був соковитим, у нього обов’язково потрібно додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Маринувати її попередньо не потрібно, оскільки вона змаститься майонезом і добре просочиться, а вся гіркота «піде». Овочі (моркву, картоплю) для приготування салату краще відварити заздалегідь, щоб потім заощадити час на готування.

Інгредієнти

  • Сардини (або будь-які інші консерви) — 1 банка
  • Картопля — 2 шт
  • Яйця — 2 шт
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля — 0,5-1 шт
  • Рис — 50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений за смаком

Приготування

1. На красиве блюдо встановити кільце, викласти в нього сардини й трохи придушити виделкою. Поперчити.

2. Ріпчасту цибулю очистити та нарізати дрібненько. Викласти зверху на рибу.

3. Змастити майонезом.

4. Потім зверху натерти на грубій тертці курячі яйця.

5. Змастити майонезом.

6. Відварну картоплю очистити, натерти зверху на яйця на грубій тертці.

7. Змастити майонезом.

8. Викласти варений рис. Для того, щоб його зварити, треба його добре вимити, залити водою (1 стакан води на 0,5 склянки рису). Варити його потрібно на помірному вогні 20 хвилин. Щоб він був не прісним за смаком, треба додати під час варіння 0,5 ч. ложки солі.

9. Змастити майонезом, а потім натерти варену моркву.

10. Акуратно підрівняти салат ложкою, присипати натертими жовтками, а потім зняти кільце. Ось такий красивий салат вийшов!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: