Минтай під шубою в духовці

Запікаємо рибу в духовці з овочами і сметаною. Використовуємо філе минтая, також підійде хек або інша риба без дрібних кісток. Філе запікається невеликими порційними шматочками під овочевою шубою. Як овочів беремо цибулю і моркву, пасеруємо їх в олії для м’якості. Перед запіканням овочі покриваємо сметаною. Завдяки овочам і сметані, риба виходить дуже соковитою, ароматною, має апетитний зовнішній вигляд і новий смак. Обов’язково приготуйте рибу за даним рецептом, це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Минтай – 3 шт
  • Морква – 2-3 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Сметана – 200 г
  • Соняшникова олія – 2 ст.л
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Минтай заздалегідь розморозити, обполосніть, промокніть серветками. Кожну тушку розріжте на 2 поздовжні частини, відріжте плавці, акуратно відокремте хребет від м’яса, видаліть всі кістки. У вас повинно вийти 6 рибних філе.
  2. Кожне філе розріжте поперек на 2 порційні частини.Минтай під шубою в духовці
  3. Філе складіть в глибоку ємність, приправте меленим перцем і сіллю, перемішайте, щоб спеції огорнули кожен шматочок. Залиште рибу маринуватися в спеціях.
  4. Тим часом підготуйте овочі. Цибулю почистити, нарізати кубиком, закиньте на розігріту сковороду. Пасеруйте цибулю в олії до м’якості кілька хвилин.
  5. Моркву почистіть, натріть на грубій терці, закиньте до цибулі. Овочі обсмажуйте разом наступні 5 хвилин на середньому вогні до готовності.Минтай під шубою в духовці
  6. Промариноване філе викладіть на деко, змащене олією.
  7. Зверху на кожне філе викладіть пасеровані овочі в обсязі 1 ст.л.Минтай під шубою в духовці
  8. На овочі нанесіть товстий шар сметани в обсязі 1 ст.л. Духовку прогрійте до 200 градусів, всередину поставте деко з заготовками. Запікайте рибу 30 хвилин до готовності.
    Минтай під шубою в духовці
  9. Готову рибу перекладіть на тарілку, прикрасьте зеленню, подайте на стіл. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: