Минтай під шубою в духовці
від Denzhyttya
3 Лютого, 2021
Запікаємо рибу в духовці з овочами і сметаною. Використовуємо філе минтая, також підійде хек або інша риба без дрібних кісток. Філе запікається невеликими порційними шматочками під овочевою шубою. Як овочів беремо цибулю і моркву, пасеруємо їх в олії для м’якості. Перед запіканням овочі покриваємо сметаною. Завдяки овочам і сметані, риба виходить дуже соковитою, ароматною, має апетитний зовнішній вигляд і новий смак. Обов’язково приготуйте рибу за даним рецептом, це дуже смачно.
Інгредієнти:
- Минтай – 3 шт
- Морква – 2-3 шт
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Сметана – 200 г
- Соняшникова олія – 2 ст.л
- Сіль – 1/2 ч.л
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Минтай заздалегідь розморозити, обполосніть, промокніть серветками. Кожну тушку розріжте на 2 поздовжні частини, відріжте плавці, акуратно відокремте хребет від м’яса, видаліть всі кістки. У вас повинно вийти 6 рибних філе.
- Кожне філе розріжте поперек на 2 порційні частини.
- Філе складіть в глибоку ємність, приправте меленим перцем і сіллю, перемішайте, щоб спеції огорнули кожен шматочок. Залиште рибу маринуватися в спеціях.
- Тим часом підготуйте овочі. Цибулю почистити, нарізати кубиком, закиньте на розігріту сковороду. Пасеруйте цибулю в олії до м’якості кілька хвилин.
- Моркву почистіть, натріть на грубій терці, закиньте до цибулі. Овочі обсмажуйте разом наступні 5 хвилин на середньому вогні до готовності.
- Промариноване філе викладіть на деко, змащене олією.
- Зверху на кожне філе викладіть пасеровані овочі в обсязі 1 ст.л.
- На овочі нанесіть товстий шар сметани в обсязі 1 ст.л. Духовку прогрійте до 200 градусів, всередину поставте деко з заготовками. Запікайте рибу 30 хвилин до готовності.
- Готову рибу перекладіть на тарілку, прикрасьте зеленню, подайте на стіл. Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки