Минтай «по-провансальски», виходить дуже смачно. Родині сподобалося, попросили готувати так частіше
від Denzhyttya
27 Січня, 2021
За допомогою цього універсального рецепта, можна готувати різну рибу, просто у мене був минтай і на його прикладі, я хочу поділитися з вами цією смачною стравою.
Інгредієнти:
- минтай, 2 – 3 тушки
- олія соняшникова, 3 ст.л
- сіль перець
- лимон, половина
- цибуля, 1 шт
- помідори, 2 – 3 шт
- часник, 1 зубчик
- базилік, петрушка, зелена цибуля
- сир, 120 г
Приготування:
- Рибу очищаємо від всього зайвого, миємо й ріжемо порційними шматочками.
- Збризкуємо соком лимона, олією і натираємо сіллю. Відправляємо маринуватися в холодильник на 1 годину. Такий маринад додасть рибці ніжний смак і позбавить від специфічного аромату минтая.
- Обвалюємо в борошні і обсмажити на олії до рум’яності.
- Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на олії, потім додаємо помідори кубиками, тушкуємо.
- Солимо соус, додаємо прованські трави, спеції за смаком, тушкуємо 10 хвилин.
- Змішуємо соняшникову олію з подрібненим базиліком і часником.
- Порада: олію беріть будь-яку, хоч оливкову, хоч звичайну, рафіновану.
- Виливаємо томатний соус в форму. Зверху викладаємо рибу і поливаємо її базиліковим соусом, посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
- Подаємо рибу з різними гарнірами і салатами. Якщо немає помідорів, використовуйте томатну пасту.
Джерело:
mandarynka.com.ua