Мочені (квашені) яблука в банках на зиму. Неймовірно смачно, готувати дуже просто.
З дитинства пам’ятаю смак мочених яблук, приготованих моєю бабусею: ніякі цукерки не зрівняються!
Причому це натуральний, багатий вітамінами продукт, який взимку стане справжніми ласощами. У народі склався стереотип, що яблука можна мочити тільки в бочках, але це далеко не так! Ми пропонуємо вам рецепт, який дозволить обійтися 3-літровими банками і не створить будь-яких турбот. Найголовніше в усьому процесі — яблука! Бажано, щоб вони були пізніх сортів, міцні, без зовнішніх пошкоджень. Не потрібно нічого варити, кип’ятити і так далі: все дуже просто. Кількість інгредієнтів вказана для однієї банки, так що будьте уважні.
Нам потрібно:
- Яблуко 2 кг
- Вода 1 л
- Цукор 3 ст. л.
- Сіль 3 ч. Л.
- Лавровий лист за смаком
- Гвоздика на смак
Приготування:
Підготуйте 3-літрові банки, вимийте їх і просушіть.
Складіть в банки відібрані яблука: вони повинні бути не дуже великими, щоб легко проходили в горловину. У кожну банку поміщається приблизно 2 кг яблук.
Залийте яблука холодною водою, додайте в кожну 3 столові ложки цукру, 3 чайні ложки солі, пару лаврових листочків, кілька суцвіть гвоздики.
Закрийте банки кришками і гарненько струсіть, щоб сіль і цукор розчинилися.
Залиште яблука киснути при кімнатній температурі на тиждень, а потім приберіть в підвал.
Яблука можна їсти вже через місяць, але вони легко можуть достояти і до весни. Однак з цього приводу у нас є сумніви 🙂 Варто тільки спробувати — і ви не зможете зупинитися!
Смачного!