Молочні коржики – смачно, як у дитинстві
Хочемо поділитися з вами рецептом приготування смачних коржиків. Їх смак знайомий багатьом з дитинства, адже їх продавали не тільки в хлібних магазинах, але і давали в школі і садках. Коржики виходять дуже ніжними і дивовижно смачними.
Необхідні продукти
- 400 грам пшеничного борошна
- 80 мілілітрів молока
- 200 грам цукру
- 100 грам вершкового масла
- 1 куряче яйце
- 2 чайні ложки розпушувача
- 10 грам ванільного цукру
- 1 жовток для змазування
Процес приготування коржиків
У невеликій сотейник всипаємо цукор, ванільний цукор і вливаємо молоко. Ставимо його на плиту і на середньому вогні проварюємо масу до повного розчинення цукру. Важливо! Маса повинна бути гарячою, але не кипіти. Проварюємо її до загустіння і знімаємо з плити, а потім охолоджуємо.
Вершкове масло нарізаємо шматочками. Сироп ( потрібно охолодити) ретельно перемішуємо.
Масло кладемо в миску і розтираємо віночком, не перестаючи мішати додаємо до нього молочний сироп.
Яйце вбиваємо в чашку, збиваємо виделкою і поступово додаємо в масу, не перестаючи мішати.
Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо його поступово в миску з молочною масою і замішуємо м’яке тісто.
Готове тісто кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Деко застеляємо пергаментним папером, розігріваємо духовку до 200 градусів.
Тісто ділимо на 2 частини. Одну знову кладемо в пакет і прибираємо в холодильник, а другу розкачуємо в тонкий пласт товщиною 7-8 мм.
Вирізаємо за допомогою форми коржики і перекладаємо на деко. Точно також чинимо з рештою тістом.
Жовток змішуємо з водою (1 ч.л.) і змащуємо коржики. Зверху виделкою робимо візерунки і відправляємо заготовку в духовку на 12-15 хвилин. А потім охолоджуємо і подаємо до столу.