Молочні коржики – смачно, як у дитинстві

Молочні коржики – смачно, як у дитинстві

Хочемо поділитися з вами рецептом приготування смачних коржиків. Їх смак знайомий багатьом з дитинства, адже їх продавали не тільки в хлібних магазинах, але і давали в школі і садках. Коржики виходять дуже ніжними і дивовижно смачними.

Необхідні продукти

  • 400 грам пшеничного борошна
  • 80 мілілітрів молока
  • 200 грам цукру
  • 100 грам вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 10 грам ванільного цукру
  • 1 жовток для змазування

Процес приготування коржиків

У невеликій сотейник всипаємо цукор, ванільний цукор і вливаємо молоко. Ставимо його на плиту і на середньому вогні проварюємо масу до повного розчинення цукру. Важливо! Маса повинна бути гарячою, але не кипіти. Проварюємо її до загустіння і знімаємо з плити, а потім охолоджуємо.

Вершкове масло нарізаємо шматочками. Сироп ( потрібно охолодити) ретельно перемішуємо.

Масло кладемо в миску і розтираємо віночком, не перестаючи мішати додаємо до нього молочний сироп.

Яйце вбиваємо в чашку, збиваємо виделкою і поступово  додаємо в масу, не перестаючи мішати.

Змішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо його поступово  в миску з молочною масою і замішуємо м’яке тісто.

Готове тісто кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Деко застеляємо пергаментним папером, розігріваємо духовку до 200 градусів.

Тісто ділимо на 2 частини. Одну знову кладемо в пакет і прибираємо в холодильник, а другу розкачуємо в тонкий пласт товщиною 7-8 мм.

Вирізаємо за допомогою форми коржики і перекладаємо на деко. Точно також чинимо з рештою тістом.

Жовток змішуємо з водою (1 ч.л.) і змащуємо коржики. Зверху виделкою робимо візерунки і відправляємо заготовку в духовку на 12-15 хвилин. А потім охолоджуємо і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: