Морквяний кекс з фісташками та волоськими горіхами

  • У поєднанні з вершковою глазур'ю він виходить просто дивовижний.
Морквяний кекс з фісташками та волоськими горіхами

Пропонуємо вашій увазі дуже смачний морквяний кекс з фісташками та волоськими горіхами. Цей кекс простий у приготуванні, а аромат цього кексу буде доноситися по всій кухні.

У поєднанні з вершковою глазур’ю він виходить просто дивовижний і може стати відмінною альтернативою тортам.

Інгредієнти

Для тіста

  • 2 яйця
  • 190 грамів цукру
  • щіпка сіль
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 апельсин
  • 200 грамів борошна
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка кориці
  • 2 столові ложки сметани
  • 1 морква
  • 100 грамів очищених фісташок
  • 100 грамів волоських горіхів

Для глазурі

  • 100 грамів цукрової пудри
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 100 мілілітрів вершків 35% жирності
  • 100 мілілітрів молока

Приготування

  1. Яйця потрібно збити з цукром і сіллю. Збивати не менше 7 хвилин. З апельсина зняти цедру і вичавити сік. Додати до яєць розтоплене вершкове масло та апельсиновий сік. Просіяти борошно і соду, додати корицю і перемішати. Моркву натерти на дрібній тертці та віджати сік. Додати сметану і терту моркву до тіста.
  2. Горіхи дрібно порубати ножем або трохи подрібнити в кавомолці. Подрібнені горіхи та апельсинову цедру додати в тісто та акуратно перемішати. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 30 хвилин, а потім накрити фольгою і випікати кекс ще 15-17 хвилин до сухої зубочистки.
  3. Приготувати глазур. У мисці змішати цукрову пудру, вершки та молоко. Додати ванільний цукор. Акуратно перемішати.
  4. Готовий кекс остудити та полити глазур’ю. Прикрасити меленими горішками.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: