М’які імбирні пряники на карамелі
від Denzhyttya
6 Лютого, 2021
Від інших рецептів пряників мій відрізняється тим, що в основі тіста карамель , яку ми, звичайно ж, теж будемо готувати самі. Пряники залишаються м’якими довго, їх зручно зберігати в якій-небудь об’ємній скляній ємності .
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 3,5 скл.
- цукор 150 г
- молоко 250 мл
- Соняшникова олія 100 мл
- мед 100 г
- кориця 0,5 ч. л.
- імбир 0,5 ч. Л.
- гвоздика 1 шт.
- сода 1,5 ч. л.
- яйце 1 шт.
- лимонний сік 2 ст. л.
- вода 1 ст. л.
- цукрова пудра 1-1,5 скл.
Приготування:
- Цукор висипте в товстостінну каструлю і розтопіть на повільному вогні. Не забувайте перемішувати, щоб не підгорів.
- Коли карамель стане рідкою і красивого бурштинового кольору, зніміть каструлю з вогню і влийте гаряче молоко. Маса спіниться. Перемішайте її.(Робіть це дуже обережно)
- Дайте отриманій суміші трохи охолонути. Додайте мед, перемішайте. Додайте масло, прянощі і збите яйце. Все перемішайте. Всипте просіяне з содою борошно і замісіть тісто.
- На посипаній борошном поверхні розкачайте частину тіста в пласт товщиною 0,5 см. Виріжте пряники ( стаканом , формочками). Викладіть заготовки на застелене пергаментом деко.
- Випікайте імбирні пряники при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Остудіть. Пряники відмінно піднімаються!
- Лимонна глазур. Змішайте лимонний сік, воду і цукрову пудру. За допомогою силіконової пензлика змастіть глазур’ю остиглі пряники. Дайте підсохнути.
Обов’язково спробуйте приготувати імбирні пряники за цим рецептом і написати свої враження в коментарях.
Бажаю приємного чаювання!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya