М’які пиріжки з м’ясом та капустою

Кожні вихідні я обов’язково печу щось смачненьке до чаю. На цей раз у нас були печені пиріжки з м’ясом і капустою. Рецепт досить простий та доступний. Пиріжки вийшли дуже апетитні, рум’яні та ситні. Рекомендую.

Інгредієнти:

  • Дріжджі (сухі) – 12 г
  • Кефір (кімнатної температури) – 400 г
  • Вершкове масло – 180 г
  • Куряче яйце – 2 шт
  • Цукровий пісок – 3 ст. ложки
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Пшеничне борошно – 750 – 800 г
  • Капуста (білокочанна) – 500 г
  • Фарш (свинний – яловичий) – 300 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Сіль, мелений перець, спеції

Приготування:

Тісто

  1. У миску насипаємо 5 – 6 ст. ложок просіяного борошна. Туди ж всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі. Перемішуємо.
  2. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно.
  3. Охолоджене вершкове масло ріжемо невеликими шматочками. Перетираємо разом із борошном до утворення дрібної маслянисто-борошної крихти.
  4. В окрему ємність наливаємо кефір. Розбиваємо одне яйце. Всипаємо цукор та сіль. Перемішуємо.
  5. Кефірну основу перемішуємо з крихтою. Додаємо борошно з дріжджами. Замішуємо м’яке тісто.
  6. Тісто збираємо у колобок. Перекладаємо у відповідну ємність. Накриваємо чистим кухонним рушником. Ставимо у тепле місце (без протягів) на 45 хвилин.

Начинка

  1. Цибулю очищаємо. Ріжемо дрібними кубиками.
  2. Моркву промиваємо та чистимо. Натираємо на великій тертці.
  3. Капусту шаткуємо невеликою соломкою.
  4. У сковороду наливаємо олію. Розігріваємо. Всипаємо цибулю, моркву та капусту. Перемішуємо. Якщо капуста суха, можна додати 2 ст. ложки води.
  5. Тушимо на середньому вогні до готовності капусти (не забуваємо, періодично, помішувати лопаткою).
  6. Окремо смажимо м’ясний фарш, розминаючи лопаткою великі шматочки. Всипаємо сіль та мелений перець. Перемішуємо. Знімаємо із плити.
  7. Обсмажений м’ясний фарш перемішуємо з тушкованими овочами. Пробуємо на смак. При необхідності додаємо сіль, мелений перець та спеції. Начинка готова. Даємо їй повністю охолонути.

Готуємо пиріжки

  1. Стіл присипаємо борошном. Викладаємо тісто. Обминаємо. Ділимо на порційні шматочки. Формуємо кульки. Залишаємо на 5 хвилин.
  2. Беремо кульку тіста, розкачуємо в коржик. Кладемо приготовану начинку. Ліпимо пиріжок. Так само формуємо інші пиріжки.
  3. Деко змащуємо олією. Викладаємо пиріжки швом униз. Накриваємо рушником. Залишаємо на 15 хвилин.
  4. Тим часом у чашку розбиваємо одне яйце. Збиваємо. Через зазначений час змащуємо пиріжки за допомогою силіконового пензлика.
  5. Деко ставимо в розігріту духовку на 200 градусів.
  6. Випікаємо до рум’яної скоринки, приблизно 20 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.
  7. Рум’яні пиріжки перекладаємо на тарілку. Подаємо до столу з чашкою чаю чи кави. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: