М’які та ніжні молочні коржики: улюблена випічка з нашого дитинства
27 Травня, 2022
Наскільки ж просто, а смак не передати словами. Домашні коржики готуються із пісочного тіста за 10-15 хвилин. Рекомендую приготувати до чаю, діти від них у захваті.
Інгредієнти:
- цукор – 140 гр
- гаряче молоко – 80 мл
- розтоплене вершкове масло – 100 гр
- яйце – 1 шт (білок у тісто, жовтком змастити печиво)
- борошно – 400-410 гр
- розпушувач – 10 гр
Приготування:
- У глибоку миску висипаємо цукор, виливаємо гаряче молоко та розтоплене вершкове масло, перемішати до повного розчинення цукру.
- В отриману суміш додаємо білок і добре збити віночком. У кілька етапів всипаємо борошно з розпушувачем та замішуємо м’яке не липке тісто.
- Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і розкачуємо в пласт завтовшки 4-5 мм. За допомогою будь-якої форми вирізаємо печиво, прибираємо зайве тісто і повторюємо з цим тістом все теж саме.
- Отримане печиво перекладаємо на лист застелений пергаментним папером, верх змащуємо жовтком.
- Відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів та випікаємо 10-12 хвилин.
Готове печиво перекладаємо на тарілку та подаємо до чаю, а ще краще з молоком.
Печива у мене вийшло 2 листи і дітки всі з’їли до вечора. Смачного!!!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки