М’який гарбузовий пиріг-пряник з волоськими горіхами. Краща випічка для осіннього чаювання!
Нещодавно подруга почастувала шматочком пирога до чаю.
Я була в захваті й одразу попросила рецепт. Яке ж було моє здивування, коли я дізналася про головний інгредієнт, адже раніше я його не любила. Скажу чесно, гарбузовий пиріг підкорив моє серце.
Зараз якраз розпал сезону, тому з покупкою овоча не виникне ніяких проблем. Для приготування гарбузового пирога з горіхами не потрібно навіть готувати пюре – досить просто натерти гарбуз на тертці. Апельсинова цедра для аромату, а волоські горіхи для насиченого смаку. Ділюся рецептом!
Інгредієнти:
- Гарбуз 250 г
- Волоський горіхи 100 г
- Апельсинова цедра 20 г
- Яйце 4 шт.
- Цукор 150 г
- Пшеничне борошно 150 г
- Розпушувач 10 г
- Ванілін 1 щіпка.
Приготування:
- Подрібніть волоські горіхи та цедру у велику крихту. Натріть гарбуз на великій тертці.
- Відокремте жовтки від білків. Жовтки збийте з ваніліном і половиною цукру до світлого кольору.
- Додайте до жовткової маси горіхи з цедрою, гарбуз, борошно і розпушувач, добре перемішайте.
- Збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків. Акуратно вмішайте білкову масу до решти інгредієнтів.
- Застеліть форму для випікання пергаментом, вилийте в неї тісто і рівномірно його розподіліть. Випікайте годину в духовці, розігрітій до 180 ° С.
Перед подачею можна посипати пиріг з гарбуза цукровою пудрою, прикрасити шматочками волоських горіхів або слайсами гарбуза. Всі інгредієнти ідеально поєднуються, утворюючи оригінальний неповторний смак. Шматочок до чаю?