М’ясні зрази з особливою начинкою. Готую багато років на заміну котлетам
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Дуже смачний рецепт з фаршу. М’ясні зрази з особливою начинкою.
Готую такі м’ясні зрази вже протягом багатьох років, сім’я їх просто обожнює, а я люблю їх готувати.
Інгредієнти:
- фарш – 500г
- хліб – 3 скибочки (150г)
- вершки – 150 мл (або молоко)
- яйце – 1шт
- сіль – 1 / 2ч.л.
- чорний перець – за смаком
- панірувальні сухарі – для обкачування
Для начинки:
- огірок – 2шт
- яйця – 2шт
- цибуля зелена – за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець – за смаком
Приготування:
- Хліб 2-3 скибочки по вазі приблизно 150 грам заливаємо вершками 150мл або молоком. Залишаємо набухати. М’ясо 500 грам , хліб, 1-2 цибулини перекручуємо на м’ясорубці.
- Розбиваємо 1 яйце, додаємо половину ч.л. солі і чорний перець за смаком. Все перемішуємо, фарш готовий. Приготуємо начинку: яйця 2-3 шт відваримо.
- Яйця чистимо і ріжемо дрібно, 2 невеликих маринованих огірка поріжемо дрібними шматочками. Кладемо в миску огірки і яйця, поріжемо зелену цибулю і додамо до начинки, трохи підсолюємо і перчимо, перемішуємо начинка готова.
- Беремо фарш по вазі 70 грам робимо коржик, кладемо начинку 1 ст.л. і защипуємо краї. Обвалюємо у панірувальних сухарях. Панірувальні сухарі я готую сама, батон нарізаю , сушу в духовці до золотистого кольору потім подрібнюю блендером.
- З даної кількості фаршу виходить 11 таких м’ясних зразів.
- Беремо сковорідку наливаємо олію, обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору, наша мета не довести до готовності, а тільки обсмажити до золотистого кольору.
- Беремо відповідний лист. Кладемо зрази, закриваємо фольгою і ставимо в духовку готуємо при 200 градусах 30-35 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
М’ясні зрази дістаємо і подаємо до столу, вони виходять соковитими, а мариновані огірки на додаток з яйцем надають їм особливий смак.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua