На сніданок – грінки із сиром
Складні страви від відомих шеф-кухарів ніколи не замінять простих сніданків, приготованих на швидку руку. Яєчня, омлет і грінки – ранкова класика, з якою завжди приємно почати день.
Інгредієнти:
- Шматочки хліба – 12 шт.,
- сир – 250 г,
- молоко – 100 мл,
- яйця – 2 шт.,
- сметана – 2 ст. л.,
- часник – 2 зубки,
- олія – 2 ст. л.,
- перець,
- сіль.
Приготування:
Сир розімніть із подрібненим часником і перцем, додайте дрібку солі, сметану й перемішайте. Сир повинен легко намазуватися на хліб, але не розтікатися. Намажте сирну суміш на 6 скибочок хліба й накрийте їх рештою хлібних шматочків. Виходять своєрідні сандвічі, які потрібно вмочати спочатку в молоко, потім у яйце – і на розігріту з олією сковороду. Смажте з обох сторін до апетитного рум’янцю.
Сирні грінки можна робити солодкими або солоними. При цьому солодкі можна присипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами або джемом. Ще одна вдала комбінація: сир і зелень. Така начинка без похвали не залишиться! А уявіть, що буде, якщо зробити солодкі грінки з сиром і яблуками!
Смачного!