Найледачіший «Наполеон»! Без духовки, без печива, без розкачування коржів
Торт на основі крихти виходить дуже м’яким і ніжним, просоченим. Крем ви можете робити або класичний заварний, або сметанний.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 170 г;
- ванільний цукор і кокосова стружка.
Для приготування крему необхідно:
- молоко – 500 мл;
- масло вершкове – 30 г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 100 г;
- крохмаль будь-який – 30 г;
- ваніль за смаком.
Процес приготування Наполеона
Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла, збиваємо масу міксером або віночком і ставимо на невеликий вогонь. При постійному перемішуванні, варимо до густого стану. Знімаємо з плити, остуджуємо до теплого стану, змішуємо до однорідності з вершковим маслом, охолоджуємо.
Просіваємо борошно на нього натираємо на грубій терці замерзле вершкове масло.
Сковороду ставимо на повільний вогонь, висипаємо крихту і постійно перемішуючи, обсмажуємо його до золотистого кольору. Перед закінченням процесу обсмаження, додаємо (за бажанням) кокосову стружку.
Кільце або роз’ємну форму застеляємо пергаментом, викладаємо шар крихти, трохи утрамбовуємо її, покриваємо кремом, знову шар крихти, шар крему і т.д. до тих пір, поки у вас не закінчаться інгредієнти.
Відправляємо торт на кілька годин в холодильник і потім прикрашаємо за смаком тертим шоколадом, подрібненими горішками, шматочками сухофруктів, ягодами і т.д.