Найм’якший маковий рулет, в якому багато начинки
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Маковий рулет я завжди готую за одним і тим самим рецептом. Повітряне і м’яке дріжджове тісто приховує в собі багато макової начинки. У магазині такий рулет не купиш!
Інгредієнти:
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло – 140 г
- Сметана – 60 г
- Пшеничне борошно – 370-450 г
- Цукор – 240 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі – 25 г
- Ванілін – дрібка
- Мак – 400 г
- Вода – 0,5 л
Приготування:
- Приготуйте опару. У 120 мл молока розчиніть свіжі пресовані дріжджі та 1 ст. л. цукру. Додайте 2 ст. л. борошна, добре перемішайте. Накрийте опару плівкою та залиште в теплі на 15–20 хвилин.
- Тим часом змішайте яйце з 70 г цукру, сіллю та сметаною. У однорідну масу вмішайте 130 мл теплого молока. Коли на опарі з’явиться пінка, вмішайте її в яєчно-молочну суміш.
- У рідку масу в пару прийомів просійте з ваніліном борошно, що залишилося. Замісіть м’яке тісто. У вимішане тісто додайте 80 г розм’якшене масло. Знову вимісіть тісто.
- Тісто в мисці накрийте плівкою, а потім рушником. Відправте у тепле місце на 1,5 години. У цей час зробіть начинку. Промитий мак залийте гарячою водою.
- Відваріть мак до м’якості (близько 40 хвилин), а потім процідіть за допомогою марлі. Подрібніть мак блендером. Змішайте його з 150 г цукру, 60 г розм’якшеного масла та білком.
- Тісто, що підійшло, помніть і розділіть навпіл. Кожна половина важитиме близько 440 г. Розкачайте кожну кульку в прямокутник, третину якого наріжте смужками. Заплетіть з них косички.
- На вільну частину тіста викладіть і розрівняйте начинку. Скрутіть рулет. Так само сформуйте рулет і з другої половинки тіста. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом.
- Накрийте рулети плівкою, а зверху рушником. Залишіть їх у теплі на 30 хвилин. Потім змастіть вироби жовтком, змішаним із ложкою молока. Випікайте рулети в розігрітій до 180 ° C духовці 25 хвилин.
Ось макові рулети готові. Перед тим, як розрізати один із них, дайте йому трохи охолонути. Так випічка точно збереже форму. Рулети за цим рецептом виходять м’якими та повітряними, з великою кількістю начинки. Втім, його можна ще збільшити, а також додати до маку замочені в сиропі родзинки.
Джерело:
zhyttia.com.ua