Найніжніший торт “Соковитий персик”. Ділюся рецептом
від Denzhyttya
30 Листопада, 2021
Ніжний та повітряний бісквітний торт із сирно-йогуртовим кремом. Вам обов’язково варто приготувати його. Він просто ідеально підійде до святкового столу. Простий у приготуванні, але дуже смачний.
Інгредієнти:
Для бісквіту
- 4 курячі яйця
- 130 грам цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 120 грам пшеничного борошна
- 25 грам крохмалю
- 15 грам соняшникової олії
- 40 мілілітрів молока
- 1 чайна ложка розпушувача
Для крему
- 220 грам домашнього сиру
- 220 г йогурту
- 300 мілілітрів вершків 33%
- 18 грам желатину
- 180 грам цукру
- 4 половинки консервованого персика
Для верхнього покриття
- 250 мілілітрів вершків 33%
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 2 персики
Приготування:
- У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, ванільний цукор та сіль. Збиваємо 10-13 хвилин, поступово збільшуючи швидкість міксера.
- Борошно змішуємо з крохмалем та розпушувачем. У два прийоми вводимо його у збиту масу, акуратно перемішуємо лопаткою.
- Молоко змішуємо з олією і вливаємо суміш, яка вийшла, в тісто по краю миски. Знову акуратно перемішуємо.
- Готове тісто відправляємо до духовки, розігрітої до 170 градусів. Випікаємо протягом 45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Перевертаємо бісквіт на решітку і залишаємо охолонути, а потім витягаємо з форми, замотуємо в харчову плівку і забираємо в холодильник на 2 години. Через відведений час акуратно розрізаємо його на 3 коржі.
- Персики нарізаємо на четвертинки.
- На тарілку кладемо перший корж, встановлюємо кільце для збирання торта. Просочуємо корж сиропом.
- Желатин наливаємо в ківш і змішуємо з молоком, залишаємо набухати.
- У мисці змішуємо сир і цукор. Вершки збиваємо 2-3 хвилини.
- Желатин розтоплюємо до однорідного стану. Додаємо до нього 3-4 ложки сирної маси, перемішуємо і виливаємо в загальну масу сиру, перемішуємо. Потім акуратно вмішуємо збиті вершки
- Половину крему викладаємо на підготовлену основу, зверху персики та наступний корж. Просочуємо його і викладаємо крем, який залишився. Знову кладемо персики і корж, який залишився. Просочуємо його, накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 4 години.
- Через відведений час торт дістаємо та знімаємо з нього кільце для складання.
- У вершки додаємо цукрову пудру та збиваємо до щільної маси. Змащуємо кремом верх і боки торта, а потім прикрашаємо персиковими часточками. Готовий торт подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua