Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
12 Липня, 2022
Сьогодні ми готуватимемо смачну кабачкову ікру з баклажанами на зиму. Кабачкова ікра готується різними способами та з різними інгредієнтами. І сьогодні я поділюся з вами ще одним рецептом дуже смачної овочевої заготівлі на зиму, яка сподобається всім любителям таких холодних закусок.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1700 г
- Баклажани – 1 кг
- Морква – 500 г
- Цибуля – 400 г
- Часник – 1 головка
- Олія соняшникова – 300 мл
- Томатна паста – 200 г
- Суміш перців – 1 ч. л (з гіркою)
- Оцет 9% – 2 ст. л
- Сіль – 3 ст. л
- Цукор – 2 ч. л
Приготування:
- Насамперед, займемося підготовкою овочів. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки. Обрізаємо кінчики із двох сторін і нарізаємо невеликими шматочками.
- Баклажани так само промиваємо та очищаємо від шкірки. Обрізаємо кінчики із двох сторін і нарізаємо невеликими шматочками.
- Моркву промиваємо, очищаємо шкірку за допомогою овочечистки. Обрізаємо кінчики із двох сторін. Моркву нарізаємо довільними шматочками.
- Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо не дуже дрібно.
- Часник чистимо, промиваємо і натираємо на середній тертці.
- Готувати таку кабачкову ікру найкраще в каструлі з товстим дном із нержавіючої сталі, тому що овочі в процесі тушкування можуть підгоріти.
- У велику каструлю, де готуватиметься наша кабачкова ікра, вливаємо всю олію і додаємо ріпчасту цибулю та моркву.
- Все ретельно перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь та накриваємо кришкою.
- На помірному вогні доводимо овочеву суміш до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і готуємо овочі 15 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
- Через 15 хвилин, додаємо баклажани та кабачки.
- Все перемішуємо.
- Накриваємо кришкою і тушкуємо після закипання ще 30 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За цей час овочі дадуть сік і трохи зменшаться у розмірі.
- Потім подрібнюємо овочеву суміш до однорідної консистенції за допомогою занурювального блендера.
- Далі додаємо до неї томатну пасту, сіль, цукор і суміш перців.
- Все добре перемішуємо.
- Повертаємо каструлю з ікрою на повільний вогонь та продовжуємо тушкувати їх протягом 20 хвилин.
- Наприкінці приготування додаємо оцет та часник.
- Все перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
- Поки тушкується кабачкова ікра з баклажанами, стерилізуємо банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.
- Готову кабачково-баклажанну ікру розкладаємо по стерилізованих баночках і відразу ж герметично закатуємо стерилізованими кришками.
- Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання.
- Зберігати кабачково-баклажанну ікру бажано в темному місці, можна за кімнатної температури, але подалі від джерела тепла.
Ось і все, на цьому наша дуже смачна ікра кабачкова з баклажанами на зиму готова!
Джерело:
zhyttia.com.ua