Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід
22 Травня, 2022
У власному соку без води! Смак у цього варення з полуниці просто приголомшливий – це густий красивий насичений сироп, ягоди не розварюються і залишаються цілими, полуниця виходить як мармелад.
Нам знадобиться на 1 л. готового варення:
- Полуниця – 1 кг.
- Цукор – 800 г.
Приготування:
- Полуницю добре миємо, потім видаляємо плодоніжку.
- На дно каструлі (краще з антипригарним покриттям) висипати одну частину цукру, потім полуницю і знову цукор (якщо порції більші тоді полуницю пошарово пересипайте цукром). Каструлю накрити кришкою і залишити на столі на 7-8 годин, за кімнатної температури, щоб полуниця пустила сік, можна залишити на ніч.
- Коли полуниця дасть сік (води додавати не потрібно, варення готуватиметься у власному соку), добре перемішати. Каструлю із полуницею поставити на плиту на середній вогонь.
- Варення варитимемо в 3 прийоми (такий спосіб варіння зберігає цілісність ягід і прозорість сиропу) по 7-10 хвилин на повільному вогні, після закипання, з інтервалом до повного остигання. У момент закипання пінку знімаємо шумівкою чи ложкою. Тепле варення розкласти по сухих стерилізованих банках, закрити кришками (банки заздалегідь стерилізуємо зручним для вас способом, я стерилізую по 5 хвилин у мікрохвильовій печі, наливши на дно трохи води, кришки стерилізую в киплячій воді, 2-3 хвилини) і прибрати в темне прохолодне . Таке варення чудово зберігатися за кімнатної температури.
Полуничне варення готове! Всім смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки