Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід

У власному соку без води! Смак у цього варення з полуниці просто приголомшливий – це густий красивий насичений сироп, ягоди не розварюються і залишаються цілими, полуниця виходить як мармелад.

Нам знадобиться на 1 л. готового варення:

  • Полуниця – 1 кг.
  • Цукор – 800 г.

Приготування:

  1. Полуницю добре миємо, потім видаляємо плодоніжку.Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід
  2. На дно каструлі (краще з антипригарним покриттям) висипати одну частину цукру, потім полуницю і знову цукор (якщо порції більші тоді полуницю пошарово пересипайте цукром). Каструлю накрити кришкою і залишити на столі на 7-8 годин, за кімнатної температури, щоб полуниця пустила сік, можна залишити на ніч.Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід
  3. Коли полуниця дасть сік (води додавати не потрібно, варення готуватиметься у власному соку), добре перемішати. Каструлю із полуницею поставити на плиту на середній вогонь.Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід
  4. Варення варитимемо в 3 прийоми (такий спосіб варіння зберігає цілісність ягід і прозорість сиропу) по 7-10 хвилин на повільному вогні, після закипання, з інтервалом до повного остигання. У момент закипання пінку знімаємо шумівкою чи ложкою. Тепле варення розкласти по сухих стерилізованих банках, закрити кришками (банки заздалегідь стерилізуємо зручним для вас способом, я стерилізую по 5 хвилин у мікрохвильовій печі, наливши на дно трохи води, кришки стерилізую в киплячій воді, 2-3 хвилини) і прибрати в темне прохолодне . Таке варення чудово зберігатися за кімнатної температури.
    Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід

Полуничне варення готове! Всім смачного!Найсмачніше полуничне варення як мармелад! Секрет цілісних ягід

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: