Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом – пухові, здобні, м’якенькі

Найсмачніші рогалики з домашнім яблучним повидлом – виходять здобні, м’які, просто пухові! Обов’язково приготуйте їх для своїх рідних.

Приготувати такі рогалики можна з начинкою з сиру, заварного крему, вареного згущеного молока, все на Ваш смак.

Інгредієнти:

на 9 штук

Тісто:

  • Борошно 300 грам (+/-)
  • Молоко 70 мл
  • Масло вершкове 30 грам
  • Яйця 2 шт. (С1)
  • Сіль 2/3 ч. л.
  • Цукор 50 грам
  • Дріжджі пресовані 18 грам (сухі 6 грам)

Начинка:

  • Повидло ~300-350 грам

Додатково:

  • Яйце + 1 ст. л. молока для змащування

Приготування:

  1. У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. борошна із загальної кількості, розмішати, поставити в тепле місце до подвоєння в об’ємі.
  2. У глибокій мисці збити яйця, цукор, сіль, додати опару, перемішати.
  3. Всипати борошно, що просіюємо (борошно може знадобитися трохи більше/менше), як тісто збереться в комок по частинах додати м’яке вершкове масло, замісити гладке, еластичне, трохи липкувате тісто.
  4. Тісто округлити, покласти в миску змащену олією, затягнути плівкою, залишити на вистоювання.
  5. Коли тісто підійде, зробити обминання, дати підійти ще раз.
  6. Готове тісто розділити на 9 рівних частин.
  7. Кожну частину округлити, накрити плівкою, залишити на 10 хвилин. Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькі
  8. Далі розкотити тісто у прямокутний пласт  по краю викласти повидло ~3 ч. л. защипнути. Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькі
  9. Зробити надрізи, згорнути, шов защипнути (див.фото).Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькі
    Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькіНайсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькі
  10. Рогалики викласти на деко, застелене папером для випічки, накрити плівкою, дати підійти.
  11. Перед випіканням змастити збитим яйцем. Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькі
  12. Випікати при t 190 гр 15-20 хвилин до зарум’янювання. Орієнтуйтесь на особливості своєї духовки.
  13. Готові остиглі рогалики посипати цукровою пудрою за бажанням. Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом - пухові, здобні, м'якенькі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: