Найсмачніший і ароматний джем з винограду і всього за 5 хвилин
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2021
З винограду можна зробити неймовірно смачний і корисний джем, та ще й з мінімумом цукру. А якщо у вас ще й сорт «Ізабелла», то будьте впевнені, більш ароматного джему ви не знайдете.
Інгредієнти:
- виноград – 3 кг
- цукор – 300 г на 1 кг
- пектин – 10 г на 1 кг
Приготування:
- Попередньо виноград необхідно добре помити, а потім зняти ягоди з грона. Турбуватися про їх цілісності в даному випадку абсолютно не потрібно.
- Потім добре прогріваємо ягоди на повільному вогні до тих пір, поки ягоди не полопаються. Після чого розминаємо їх за допомогою товкача або блендера. Якщо ви вибрали блендер, то не перестарайтеся, лише злегка пройдіться по масі, щоб не роздрібнити кісточки.
- Після чого протираємо масу через сито, щоб прибрати кісточки і шкірку. Макуху ні в якому разі не викидайте, адже з неї ще можна зварити смачний компот.
- Незважаючи на те, що у винограді є і свій пектин, щоб отримати більш густий джем, додаємо в отриману масу ще трохи чистого пектину. Його додаємо до цукру і добре все перемішуємо. Порціями висипаємо отриману цукрову суміш в гарячу виноградну масу, добре перемішуємо і кип’ятимо ще буквально 5 хвилин.
Поки джем ще гарячий і рідкий, розливаємо його по підготовленим баночкам. Ось і все, смачний і ароматний джем готовий, через пару днів він повністю загусне. А якщо ви хочете прискорити цей процес, помістіть охолоджену баночку в холодильник.
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua