Найсмачніший Новорічний салат з виноградом
від Denzhyttya
26 Грудня, 2021
Інгредієнти:
- курячі грудки (філе) 300-400 гр
- виноград без кісточок 200 гр
- апельсин 1 шт
- салат листовий — 1 пучок
- ядра волоських горіхів 100 гр
- сметана 300 гр
- гранатовий соус (Нашараб) 2 ст. л
- гірчиця 1 ч. л
- масло вершкове 30-40 гр
- сіль
- приправи
- чебрець
- перець червоний солодкий
- перець червоний гострий
Приготування:
- Грудки розрізаємо по товщині на пластинки, посипаємо приправами, солимо і обсмажуємо з двох сторін у вершковому маслі до рум’яності.
- Накриваємо кришкою і доводимо до готовності на маленькому вогні (хвилин 15).
- Салат промиваємо, обсушуємо, рвемо руками або ріжемо смужками.
- Виноград промиваємо, обсушуємо і розрізаємо кожну ягідку навпіл.
- Апельсин чистимо, поділяємо на часточки, кожну часточку ріжемо на 3-4 шматочки.
- Невелику жменьку горіхів дробу на великі шматочки, інші подрібнюємо майже в борошно.
- Встигли охолонути грудки нарізаємо шматочками.
- Дно салатника вистилаємо половиною салату.
- З’єднуємо курку, виноград, апельсин, листя салату ,що залишилися і дрібно подрібнені горіхи. Солимо до смаку і перемішуємо.
- Для заправки сметану змішуємо з гранатовим соусом і гірчицею, при бажанні додаємо трохи гострого перцю, розмішуємо до однорідності.
- Заправлений салат посипаємо крупно подрібненими горіхами.
- Можна також посипати зернами граната.
- Ставимо на годину або довше в холодильник.
- Подаємо до столу.
Позначки