Налисники. Без борошна, виявляється, вони просто тануть у роті!

  • Здавалося б, що налисниками з сиром нікого не здивуєш.

Але не тут-то було. Якщо приготувати їх не за традиційним рецептом, ви зможете спокусити цією стравою найвибагливішого гурмана, який навіть худне. Тут втриматися нереально.

Налисники виходять дуже ніжними і буквально тануть у роті, а все з-за того, що вони готуються на молоці і крохмалі. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Яйце — 6 шт.
  • Молоко — 0,5 л
  • Крохмаль — 5-6 ст. л.
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.
  • Сир — 300 г
  • Цукор за смаком
  • Сметана за смаком
  • Вершкове масло за смаком

Приготування:

  1. 5 яєць Збийте з цукром,
  2. Потім додайте крохмаль, постійно перемішуючи яєчну суміш. Грудочок не повинно бути.
  3. Влийте молоко та соняшникову олію. Змішайте. Дайте постояти 15 хвилин. Тісто рідке.
  4. Змастіть сковороду олією або шматочком сала один раз. Смажте млинці тільки з одного боку!
  5. Приготуйте начинку. Сир перетріть з цукром і 1 яйцем. Мак та родзинки йдуть за бажанням.
  6. На готові млинці викладіть начинку з сиру. Загорніть так, як вам подобається.
  7. Викладіть налисники в каструльку, казанок або горщик. Шари потрібно перемазувати сметаною і розтопленим вершковим маслом.
  8. Відправте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

З отриманого тіста вийде приблизно 25 тоненьких млинців.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: