Нарешті знайшла ідеальний для себе рецепт знаменитих булочок “Сіннабон”
Нарешті я знайшла свій ідеальний рецепт булочок “Сіннабон”! Давно їх не купую, готую сама і відразу більше! Під чашечку улюбленого чаю чи кави – це справжня насолода!
Багато хто вважає, що робити такі булочки вдома – це надто складно. Сьогодні я доведу вам протилежне! Усіх зусиль, десь на пару годин, а результат перевершить усі очікування – перевірено!
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 500 гр
- тепле молоко 250 мл
- цукор 70 гр
- соняшникова олія 50 мл
- яйце 1 шт
- дріжджі швидкодіючі 7 гр
- сіль 0,5 ч.л
Для начинки:
- яблука 5 шт середнього розміру
- цукор 200 гр
- кориця мелена 2 ст.л
- вершкове масло 30 гр
- кукурудзяний крохмаль 1 ст.
- трохи води для розведення крохмалю
Для крему:
- вершковий сир 100 гр
- цукрова пудра 100 гр
- масло вершкове 100 гр
- ванілін 1 ч.л
Приготування:
- Просіюємо борошно, додаємо дріжджі, які швидко діють, і перемішуємо.
- У тепле молоко, додаємо цукор, сіль, перемішуємо віночком і вливаємо у борошно. Туди ж додаємо яйце, олію і замішуємо м’яке липке тісто.
- Тісто я замішую в комбайні, з його допомогою йде кілька хвилин, руками на заміс піде 10 хвилин.
- Готове тісто злегка обминаємо руками і прибираємо в змащену олією ємність відпочити на 1,5 години для підйому.
- Ми тим часом підготуємо начинку. Яблука нарізаємо прямо з шкіркою і відправляємо на сковороду з олією.
- Зверху посипаємо сумішшю з цукру та меленої кориці (3 ст.л), перемішуємо і обсмажуємо до напівготовності, це хвилин 5-
- У воді розводимо крохмаль і вливаємо на сковороду, тушкуємо все до загустіння. Готову суміш забираємо в миску і даємо охолонути.
- Тісто, що підійшло, знову обминаємо руками. Розгортаємо у великий прямокутник і зверху добре змащуємо вершковим маслом.
- Помірно посипаємо наш пласт сумішшю цукру і меленої кориці, а зверху викладаємо яблучну начинку. Обережно закручуємо в рулет, але не щільно.
- Нарізаємо на шматочки завдовжки 3-4 см.
- Край рулету для зручності змастити водою та акуратно защипнути.
- Заготівлі обвалюємо однією стороною в суміші кориці та цукру, а іншою стороною в борошні.
- Викладаємо відразу на лист, накриваємо зверху рушником і залишаємо на 40 хвилин, щоб тісто ще раз підійшло.
- Відправляємо булочки запікатися у духовку на 20-25 хвилин за температури 180 градусів.
- Останній штрих це крем, для нього змішуємо:
- Вершковий сир
- Цукрову пудру
- Ванілін
- М’яке вершкове масло кімнатної температури
Все ретельно перемішуємо до однорідності, і як тільки булочки готові – дістаємо і змащуємо кремом і можна подавати до столу.
Мені не шкода ні хвилини витраченого часу! Від одного аромату вже можна збожеволіти, а смак який, мммм!
Це дуже смачно, під чашечку улюбленого напою – краще і не придумаєш!
Рекомендую спробувати хоча б один раз, а після ви точно будете готувати їх регулярно – перевірено!