Настільки смачна страва з курячої грудки і картоплі, що готую кожен день
від Denzhyttya
22 Березня, 2021
Страва з курячої грудки і картоплі виходить дуже легкою, ситною і ароматною. Я тепер завжди роблять цю страву на вечерю і навіть на святковий стіл. Готується все просто і швидко.
Інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- грудка куряча, 300 г;
- сіль перець;
- яйце, 1 шт;
- олія соняшникова, 1 ст.л;
- сухарі панірувальні, 1 ст.л;
- помідори, 3 шт;
- сир (пармезан або за смаком), 40 г;
- зелень.
Для соусу бешамель необхідно:
- молоко, 500 мл;
- масло вершкове, 50 г;
- борошно, 50 г;
- сіль, шафран.
Приготування:
- Відварюємо картопля в мундирі. М’ясо ріжемо шматочками і подрібнюємо за допомогою блендера.
- Додаємо у фарш яйце, сіль і перець, спеції за смаком, ложку олії і ложку панірувальних сухарів, дрібно різану зелень. Вимішуємо.
- Масло вершкове розтоплюємо в каструлі.
- Всипаємо борошно і вимішуємо до однорідності.
- Вливаємо молоко, додаємо спеції і варимо соус до густого стану.
- Картоплю чистимо від шкірки і ріжемо товстими кружечками.
- Помідори ріжемо кружечками. З фаршу формуємо кульки.
- На дно форми для запікання кладемо трохи соусу і викладаємо кружечки картоплі, потім помідор і між ними кульку фаршу.
- Таким чином чергуємо і кладемо всі продукти.
- Заливаємо соусом і запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
- Можна викласти запіканку на тарілку і посипати зверху тертим сиром.
- Я ще змішую тертий сир з тертим часником і нарізаною зеленню і так посипаю страву.
На святковий стіл така запіканка як буде доречна, дуже смачна і красива.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки