Насипний яблучний пиріг з родзинками та горіхами: виходить соковитий та неймовірно смачний, простий рецепт БЕЗ ЯЄЦЬ
від Denzhyttya
17 Листопада, 2022
Хочу поділитися з вами розкішним рецептом яблучного пирога! Цей яблучний пиріг не схожий на інші, його не можна порівняти ні зі шарлоткою, ні зі штруделем. Готується пиріг дуже швидко, якщо вдома є багато яблук, готуйте сміливо цей пиріг! Розлетиться він за лічені хвилини – рекомендую!
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно 300 г
- Цукор 100 г
- Вершкове масло 120 г
- Сметана 130 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванілін щіпка
- Сіль щіпка
Начинка:
- Очищені яблука 1 кг
- Цукор 70 г
- Кориця 1 ч. л.
- Родзинки 100 г
- Горіхи 50 г
Приготування:
- Яблука очищаємо від шкірки та насіння, в очищеному вигляді потрібно близько 1 кг яблук.
- Натираємо яблука на великій тертці.
- До тертих яблук додаємо цукор, корицю та родзинки (за бажанням). Добре перемішуємо начинку.
- Як тільки яблука натерли, можна одразу ставити духовку розігріватися до 180 градусів.
- У миску просіюємо борошно, додаємо цукор, ванілін, щіпку солі, розпушувач і перемішуємо.
- До борошна додаємо шматочки холодного вершкового масла та перетираємо раками до стану неоднорідної крихти.
- У центрі крихти робимо поглиблення, додаємо сметану та перемішуємо, щоб усі інгредієнти зволожилися. У грудку його збирати не потрібно, так як, тісто ми викладатимемо у форму ложкою.
- Форму для випікання (у мене розмір 20х30 см) застеляємо пергаментним папером. Насипаємо 2/3 частини тіста у форму. 1/3 залишаємо, щоб посипати нею пиріг згори. Тісто розподіляємо рівним шаром і добре притискаємо ложкою.
- Яблучну начинку ще раз добре перемішуємо, сік, що виділився, не зливаємо, а в такому вигляді викладаємо на тісто, розподіляючи рівним шаром і добре притискаючи.
- Горіхи (у мене волоські) подрібнюємо ножем і додаємо до 1/3 відкладеного тіста і добре перемішуємо.
- Зверху пиріг посипаємо крихтою тіста з горішками та відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
Пиріг повинен добре підрум’янитися зверху. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою.
Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Пиріг виходить просто незрівнянним! Ніжна пісочна основа та соковита яблучна начинка!
Смачного!
Джерело:
plyashka.com
Позначки