Натуральне лимонне морозиво: готуємо вдома
13 Червня, 2022
Сьогодні я до вас із рецептом дуже смачного, ніжного та дуже ароматного лимонного морозива. Таке морозиво – це те, що потрібно, щоб освіжитись у спекотний літній день! Такого морозива ви ніде не купите! Готується на раз-два! Рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
- Сметана 20-25% – 400 мл
- Вершки (від 30%) – 500 мл
- Згущене молоко – 1 банка (380 мл)
- Лимон – 1 шт.
Приготування:
- Всі продукти мають бути холодними.
- Насамперед збиваємо міксером охолоджені вершки (від 30% і вище).
- Як тільки вершки почнуть тримати форму, міксер відключаємо, щоб не перезбити їх, і вони не перетворилися на масло.
- Цедру 1 лимона натираємо на дрібній тертці і додаємо до сметани.
- Вичавлюємо з лимона сік. У мене з 1 лимона вийшло майже 70 мл соку.
- До вершків вливаємо тонким струмком згущене молоко і перешиваємо міксером на низьких обертах. Довго збивати не треба. Треба просто, щоб вершки та згущене молоко об’єдналися між собою.
- Тепер додаємо до вершків сметану з цедрою лимона та знову перемішуємо.
- Потім, не припиняючи збивати, потроху додаємо лимонний сік.
- Після додавання соку вся маса почне густіти. Добре перемішуємо міксером, щоб усі інгредієнти добре перемішалися та відключаємо міксер.
- Перекладаємо масу у відповідну форму та розподіляємо рівним шаром.
- Зверху можна присипати цедрою лимона.
- Забираємо морозиво застигати в морозильну камеру. Під час заморозки морозиво перемішувати не потрібно.
- Морозиво виходить помірно солодким, ніжним та ароматним! Всім любителям лимонних солодощів неодмінно сподобається!
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua