Навчила всіх подруг готувати смачні чебуреки.

М’яке та пишне тісто на молоці та сметані відмінно підходить не тільки для чебуреків, але й для пиріжків із різною начинкою. Виходить пишним, м’яким, не вбирає в себе багато олії.

Інгредієнти:

  • масло вершкове розтоплене, 30 г
  • молоко, 150 мл
  • сметана, 2 ст.л
  • цукор, 2 ст.л
  • сіль, 1 ч.л
  • борошно, близько 350 г

Для приготування начинки візьміть:

  • картопля, 3 шт
  • цибуля за смаком
  • сіль, перець, спеції, зелень

Приготування:

  1. Картоплю відварюємо в підсоленій воді, перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла і змішуємо з обсмаженою до готовності цибулею. Масу заправляємо різними спеціями, дрібно різаною зеленню, щоб начинка була ароматною та смачною. Охолоджуємо.
  2. У теплому молоці розчиняємо сіль та цукор, змішуємо його з розтопленим вершковим маслом.
  3. Борошно просіюємо в масу і вимішуємо тісто. Якщо потрібно, можна трохи додати борошна, не забиваємо масу, просто добре вимішуємо, тоді пиріжки будуть м’якими і пишними.
  4. Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
  5. Чебуреки формуйте будь-яким зручним для вас способом, який допомагає швидко впоратися із цим етапом готування.
  6. Обсмажуйте  пиріжки  у великій кількості розігрітої олії.

Чебуреки виходять пишними та м’якими, начинка ідеально підходить до такого тіста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: