Навчила всіх подруг готувати смачні чебуреки.
від Denzhyttya
2 Листопада, 2021
М’яке та пишне тісто на молоці та сметані відмінно підходить не тільки для чебуреків, але й для пиріжків із різною начинкою. Виходить пишним, м’яким, не вбирає в себе багато олії.
Інгредієнти:
- масло вершкове розтоплене, 30 г
- молоко, 150 мл
- сметана, 2 ст.л
- цукор, 2 ст.л
- сіль, 1 ч.л
- борошно, близько 350 г
Для приготування начинки візьміть:
- картопля, 3 шт
- цибуля за смаком
- сіль, перець, спеції, зелень
Приготування:
- Картоплю відварюємо в підсоленій воді, перетворюємо на пюре зі шматочком вершкового масла і змішуємо з обсмаженою до готовності цибулею. Масу заправляємо різними спеціями, дрібно різаною зеленню, щоб начинка була ароматною та смачною. Охолоджуємо.
- У теплому молоці розчиняємо сіль та цукор, змішуємо його з розтопленим вершковим маслом.
- Борошно просіюємо в масу і вимішуємо тісто. Якщо потрібно, можна трохи додати борошна, не забиваємо масу, просто добре вимішуємо, тоді пиріжки будуть м’якими і пишними.
- Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
- Чебуреки формуйте будь-яким зручним для вас способом, який допомагає швидко впоратися із цим етапом готування.
- Обсмажуйте пиріжки у великій кількості розігрітої олії.
Чебуреки виходять пишними та м’якими, начинка ідеально підходить до такого тіста.
Джерело:
mandarynka.com.ua