Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів

Мій рецепт –  один із найпростіших, і на мій погляд, досить вдалий.

Інгредієнти:

  • борошно, близько 600 г
  • вода крижана, 300 г
  • вершкове масло або маргарин, 200 г
  • яйце, 1 шт
  • оцет 9%, 1 ч.л
  • сіль дрібка

Приготування:

  1. Якщо у вас маргарин, він має бути якісним та жирним, щоб випічка вийшла ідеально.
  2. У крижану воду додаємо сіль, оцет, яйце, перемішуємо віночком. Всипаємо частинами просіяне борошно.
  3. Порада: борошна знадобиться від 550 до 600 г, тому вводіть його акуратно, щоб не пересипати і не зробити тісто надто тугим.
  4. Ділимо тісто на дві частини і розкачуємо найтонший пласт.
  5. Змащуємо розм’якшеним маслом чи маргарином.
  6. З другою частиною тіста робимо також, накладаємо тісто на тісто і згортаємо тугий рулет, а його в равлик.
  7. Укладаємо в пакет та поміщаємо в морозильну камеру на 15 хвилин.Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів
  8. Розгортаємо в пласт, складаємо конвертом і розгортаємо в пласт.Навчилася робити листкове тісто сама. Тепер усім раджу: один із найпростіших рецептів
  9. Тепер ви можете робити із тіста все, що хочете. Хоч трубочки з начинкою, рулети, піцу, пиріжки та листкове печиво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: