Навіщо я додаю оцет у тісто для пельменів. Хитрість, про яку мало хто знає
Ви як готуєте тісто для пельменів? Напевно, оцет у нього не додаєте. А даремно! Зараз поділюся однією маленькою кулінарною хитрістю, завдяки якій тісто для пельменів стане набагато смачнішим і кращим.
Інгредієнти:
- яйця – 1 шт
- борошно – 450гр (приблизно, може піти трохи більше чи менше)
- олія соняшникова – 1,5 столові ложки
- вода тепла – 1 склянка (250мл)
- сіль – 0,5 чайної ложки
- оцет 9% – 1 столова ложка
Приготування:
Отже, для чого я додаю оцет у тісто для пельменів:
Відповідь дуже проста: тісто, замішане з оцтом, стає дуже м’яким, еластичним, не прилипає до рук, чудово розкачується і “не стискається”.
А найцікавіше, що смак оцту зовсім не відчувається.
У мене є кілька різних рецептів тіста для пельменів. Вони всі гарні, тісто смачне. Але саме цей рецепт з оцтом я б виділила серед інших, тому що тісто виходить неймовірно приємне, ніжне, м’яке. Та й смачне, зрозуміло.
Замішуємо ось так:
Змішуємо яйця, сіль, олію та оцет. Розмішуємо віночком чи міксером до однорідності.
Додаємо теплу воду, борошно (насипаємо не все відразу, а частинами) та замішуємо тісто. Кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку і забираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Ну а далі ліпимо пельмені як завжди.