Не втомлююся робити це смачне печиво: швидкий та простий рецепт. Впорається навіть кулінар-початківець
від Denzhyttya
20 Грудня, 2021
Печиво виходить пісковим, ніжним, гарним. Процес приготування один із найпростіших, швидких, з ним впорається навіть кулінар-початківець. Тісто може стати основою для приготування не тільки такого печива, можна робити кошики та заповнювати їх кремом за смаком.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт
- цукор, 80 г
- борошно, 350 г
- масло вершкове розм’якшене, 100 г
- розпушувач, 1 ч. л
- ванілін за смаком
- цукрова пудра, 2 ч.л
- сіль дрібка
Приготування:
- Яйця з сіллю та цукром перебиваємо віночком до однорідності.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло та перемішуємо масу.
- Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо густе і гладке тісто до однорідності.
- Розділяємо тісто на порційні колобки і кожен розкачуємо в тонку смужку, робимо надрізи з двох сторін і згортаємо в спіраль.
- Викладаємо спіральки на лист, застелений пергаментом. Розкриваємо спіраль, щоб вийшов «їжачок».
- Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
- Охолоджене печиво посипаємо цукровою пудрою. Якщо є час і бажання, розтопіть шоколад, будь-який за смаком і вмочіть колючки їжачка в цю масу.
Виходить смачне, гарне печиво, яке можна зробити на святковий стіл та дитячий день народження.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки