Неймовірно смачний торт “Маково-медовий”: тут просто фантастичне поєднання смаків, виходить великим, ароматним, ніжним і дуже смачним
від Denzhyttya
13 Лютого, 2023
Тортик вихідного дня, сьогодні – це «Маково-медовий» пляцок. То фантастичне поєднання смаків, я просто обожнюю цей пляцок, а з кавою, мммм – це щось неймовірне.
Інгредієнти:
Медове тісто:
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 200 г,
- мед – 2 ст.л.,
- масло/маргарин – 100 г,
- сода – 1,5 ч.л. (погасити),
- борошно – 500 г.
Макове тісто:
- яйця – 3 шт.,
- амоній – 1 ч.л.,
- цукор – 250 г,
- сметана – 250 мл,
- мак – 350 г,
- борошно – 250 г.
Крем:
- масло – 500 г,
- згущене молоко (варене) – 500 г.
Приготування:
- Приготуємо спочатку медове тісто. На водяній бані розігріти цукор, мед, масло, додаємо збиті яйця. Помішуємо, тримаємо до повного розчинення масла і цукру. Суміш досить гаряча, але не кипить.
- Додаємо соду погашену оцтом і одразу знімаємо з водяної бані та залишаємо до повного охолодження. Переливаємо охолоджену суміш в миску і, просіюючи потроху борошно, замішуємо тісто.
- У мене пішло 500 г, може піти трохи більше чи менше, регулюйте; тісто має бути крихким, злегка липне до рук. Кладемо його в холодильник на 1 год.
- Тісто ділимо на 5 частин. З пергамента вирізаємо 6 однакових прямокутників (5 для медового і 1 для макового тіста) розміром 24*33 см. Кожну 1/5 частину медового тіста розкачуємо по розміру пергамента та випікаємо при t180℃ до золотистого кольору (у мене випікався 7-8 хв.).
- Тісто я розкачую одразу на пергаменті, підсипаючи з двох боків борошном.
- Готуємо макове тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, амоній, та сухий мак. Потрохи просіюємо борошно, гарно збиваємо. Виходить не густе тісто.
- На дно форми з бортиками кладемо пергамент, виливаємо тісто та випікаємо при t 150℃ до готовності. У мене випікався 30 хв., але перевіряйте дерев’яною шпажкою. Коли маковий корж вистигне, розріжте його вздовж на 2 частини.
- Для крему збийте масло до пишної маси, далі, по ложці додаючи згущене молоко, збийте до однорідної маси.
- В кінці збивання за бажанням можна додати пару ложок коньяку.
- Кожен корж перемащуємо кремом і складаємо в такій послідовності: 2 медові – 1 маковий – 1 медовий – 1 маковий – 2 медових.
- Підрівнюємо краї.
- Верх прикрашаємо за бажанням, я посипала меленими горішками.
Джерело:
plyashka.com
Позначки