Неймовірно смачний торт “Маково-медовий”: тут просто фантастичне поєднання смаків, виходить великим, ароматним, ніжним і дуже смачним

Тортик вихідного дня, сьогодні – це «Маково-медовий» пляцок. То фантастичне поєднання смаків, я просто обожнюю цей пляцок, а з кавою, мммм – це щось неймовірне.

Інгредієнти:

Медове тісто:

  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • мед – 2 ст.л.,
  • масло/маргарин – 100 г,
  • сода – 1,5 ч.л. (погасити),
  • борошно – 500 г.

Макове тісто:

  • яйця – 3 шт.,
  • амоній – 1 ч.л.,
  • цукор – 250 г,
  • сметана – 250 мл,
  • мак – 350 г,
  • борошно – 250 г.

Крем:

  • масло – 500 г,
  • згущене молоко (варене) – 500 г.

Приготування:

  1. Приготуємо спочатку медове тісто. На водяній бані розігріти цукор, мед, масло, додаємо збиті яйця. Помішуємо, тримаємо до повного розчинення масла і цукру. Суміш досить гаряча, але не кипить.
  2. Додаємо соду погашену оцтом і одразу знімаємо з водяної бані та залишаємо до повного охолодження. Переливаємо охолоджену суміш в миску і, просіюючи потроху борошно, замішуємо тісто.
  3. У мене пішло 500 г, може піти трохи більше чи менше, регулюйте; тісто має бути крихким, злегка липне до рук. Кладемо його в холодильник на 1 год.
  4. Тісто ділимо на 5 частин. З пергамента вирізаємо 6 однакових прямокутників (5 для медового і 1 для макового тіста) розміром 24*33 см. Кожну 1/5 частину медового тіста розкачуємо по розміру пергамента та випікаємо при t180℃ до золотистого кольору (у мене випікався 7-8 хв.).
  5. Тісто я розкачую одразу на пергаменті, підсипаючи з двох боків борошном.
  6. Готуємо макове тісто. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, амоній, та сухий мак. Потрохи просіюємо борошно, гарно збиваємо. Виходить не густе тісто.
  7. На дно форми з бортиками кладемо пергамент, виливаємо тісто та випікаємо при t 150℃ до готовності. У мене випікався 30 хв., але перевіряйте дерев’яною шпажкою. Коли маковий корж вистигне, розріжте його вздовж на 2 частини.
  8. Для крему збийте масло до пишної маси, далі, по ложці додаючи згущене молоко, збийте до однорідної маси.
  9. В кінці збивання за бажанням можна додати пару ложок коньяку.
  10. Кожен корж перемащуємо кремом і складаємо в такій послідовності: 2 медові – 1 маковий – 1 медовий – 1 маковий – 2 медових.
  11. Підрівнюємо краї.
  12. Верх прикрашаємо за бажанням, я посипала меленими горішками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: