НЕПЕРЕВЕРШЕНІ ШОКОЛАДНІ КЕКСИ: ТОП-6 РЕЦЕПТІВ.
від Denzhyttya
1 Червня, 2020
Шоколадні кекси з какао
Інгредієнти:
- борошно 125 г
- какао-порошок без цукру 25 г
- розпушувач 1 ч.л.
- яйце 1 шт.
- цукор 60 г
- олія 2 ст.л.
- молоко 100 мл
приготування:
- Розігріти духовку до 160 ° С.
- Змішати яйце, молоко, масло і цукор в мисці.
- Просіяти в окрему миску сухі інгредієнти. Перемішати обидві суміші.
- Викласти тісто в застелені паперовими вкладишами формочки для кексів. Випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити перед подачею.
Шоколадні кекси з какао і вишнею
Інгредієнти:
- борошно 2/3 склянки
- какао-порошок 2 ст.л.
- розпушувач 1 ч.л.
- сіль щіпка
- вершкове масло, розтоплене 2-3 ст.л.
- цукор 1/3 склянки
- яйце 1 шт.
- ванілін на кінчику ножа
- йогурт без добавок 100 мл
- молоко 2 ст.л.
- вишня або черешня без кісточок жменя
Приготування:
- Окремо змішати сухі і вологі інгредієнти, потім з’єднати їх. Додати нарізані ягоди.
- Налити тісто в формочки для кексів, застелені паперовими вкладишами, наповнюючи на 2/3.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
- Остудити перед подачею.
Шоколадні кекси з горіхами
Інгредієнти:
- молочний шоколад 150 г
- борошно 250 г
- розпушувач 8 г
- какао-порошок 2 ст.л.
- вершкове масло 200 г
- світлий цукровий сироп 190 мл
- яйця 4 шт.
- червоне вино 100 мл
- подрібнений фундук 150 г
- темний шоколад або глазур для прикраси
Приготування:
- Духовку нагріти до 175 градусів. Маленькі формочки для кексів змастити маслом і обсипати борошном. Форми перевернути, щоб висипалася зайве борошно. Молочний шоколад подрібнити в блендері, попередньо потримавши його в морозилці. Змішати борошно, розпушувач і какао. Вершкове масло розтопити, остудити і змішати з сиропом, червоним вином і яйцями. Сухі інгредієнти змішати з яєчною масою і швидко вимісити тісто (не більше 2 хвилин). В останню чергу швидко підмішати тертий шоколад і горіхи.
- Тісто викласти в формочки. Форми заповнити на 2/3, так як кекси сильно піднімаються і поставити на 20-30 хвилин в духовку. Перевірити готовність тіста дерев’яною шпажкою (вона повинна бути сухою).
- Чорний шоколад або глазур розтопити на гарячій водяній бані і полити кекси. Дати шоколаду охолонути.
- Для сиропу: Розчинити цукор в гарячій воді. Довести розчин до кипіння, потім додати лимонну кислоту. Накрити каструлю щільно прилягає кришкою і варити сироп на повільному вогні 30-45 хвилин. Зваривши сироп, трохи охолодити його і додати розчин соди (для цього соду розвести десертною ложкою води).
- При цьому почнеться бурхливе піноутворення, яке триває 5-10 хвилин. Як тільки піноутворення закінчиться, сироп готовий. Він має жовтий колір і консистенцію молодого рідкого меду, його можна заготовити про запас. Зберігати в добре закритій тарі при кімнатній температуре.
Джерело:
shponder.com
Позначки