НЕПЕРЕВЕРШЕНІ ШОКОЛАДНІ КЕКСИ: ТОП-6 РЕЦЕПТІВ.

НЕПЕРЕВЕРШЕНІ ШОКОЛАДНІ КЕКСИ: ТОП-6 РЕЦЕПТІВ.

Шоколадні кекси з какао

Інгредієнти:

  • борошно 125 г
  • какао-порошок без цукру 25 г
  • розпушувач 1 ч.л.
  • яйце 1 шт.
  • цукор 60 г
  • олія 2 ст.л.
  • молоко 100 мл

приготування:

  1. Розігріти духовку до 160 ° С.
  2. Змішати яйце, молоко, масло і цукор в мисці.
  3. Просіяти в окрему миску сухі інгредієнти. Перемішати обидві суміші.
  4. Викласти тісто в застелені паперовими вкладишами формочки для кексів. Випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити перед подачею.

Шоколадні кекси з какао і вишнею

Інгредієнти:

  • борошно 2/3 склянки
  • какао-порошок 2 ст.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сіль щіпка
  • вершкове масло, розтоплене 2-3 ст.л.
  • цукор 1/3 склянки
  • яйце 1 шт.
  • ванілін на кінчику ножа
  • йогурт без добавок 100 мл
  • молоко 2 ст.л.
  • вишня або черешня без кісточок жменя

Приготування:

  1. Окремо змішати сухі і вологі інгредієнти, потім з’єднати їх. Додати нарізані ягоди.
  2. Налити тісто в формочки для кексів, застелені паперовими вкладишами, наповнюючи на 2/3.
  3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  4. Остудити перед подачею.

Шоколадні кекси з горіхами

Інгредієнти:

  • молочний шоколад 150 г
  • борошно 250 г
  • розпушувач 8 г
  • какао-порошок 2 ст.л.
  • вершкове масло 200 г
  • світлий цукровий сироп 190 мл
  • яйця 4 шт.
  • червоне вино 100 мл
  • подрібнений фундук 150 г
  • темний шоколад або глазур для прикраси

Приготування:

  1. Духовку нагріти до 175 градусів. Маленькі формочки для кексів змастити маслом і обсипати борошном. Форми перевернути, щоб висипалася зайве борошно. Молочний шоколад подрібнити в блендері, попередньо потримавши його в морозилці. Змішати борошно, розпушувач і какао. Вершкове масло розтопити, остудити і змішати з сиропом, червоним вином і яйцями. Сухі інгредієнти змішати з яєчною масою і швидко вимісити тісто (не більше 2 хвилин). В останню чергу швидко підмішати тертий шоколад і горіхи.
  2. Тісто викласти в формочки. Форми заповнити на 2/3, так як кекси сильно піднімаються і поставити на 20-30 хвилин в духовку. Перевірити готовність тіста дерев’яною шпажкою (вона повинна бути сухою).
  3. Чорний шоколад або глазур розтопити на гарячій водяній бані і полити кекси. Дати шоколаду охолонути.
  4. Для сиропу: Розчинити цукор в гарячій воді. Довести розчин до кипіння, потім додати лимонну кислоту. Накрити каструлю щільно прилягає кришкою і варити сироп на повільному вогні 30-45 хвилин. Зваривши сироп, трохи охолодити його і додати розчин соди (для цього соду розвести десертною ложкою води).
  5. При цьому почнеться бурхливе піноутворення, яке триває 5-10 хвилин. Як тільки піноутворення закінчиться, сироп готовий. Він має жовтий колір і консистенцію молодого рідкого меду, його можна заготовити про запас. Зберігати в добре закритій тарі при кімнатній температуре.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: