Нереально смачне мокре печиво
від Denzhyttya
25 Грудня, 2020
Це печиво перевершило покупні десерти: воно м’яке, вологе, з насиченим шоколадним смаком – просто неможливо встояти! Доповнене ганашем зверху, це печиво дуже схоже на порційні тістечка, при цьому готується воно дуже і дуже просто. Весь секрет – в солодкому просоченні!
Інгредієнти
Для тіста (на 36 шт):
- 100 гр вершкового масла кімнатної температури;
- 100 мл рослинної олії;
- 100 гр цукру;
- 1 яйце;
- 3 ст. ложки какао;
- 1 пакет ванільного цукру (10 гр);
- 1 пакет розпушувача (10 гр);
- 400 гр борошна;
- дрібка солі.
Просочення:
- 200 мл води;
- 200 гр цукру.
Ганаш:
- 50 гр гіркого або молочного шоколаду;
- 20 гр вершкового масла.
Як приготувати печиво:
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо виделкою з рослинним. Додаємо яйце, цукор, ванільний цукор і щіпку солі, все добре розмішуємо.
- Поступово просіюємо борошно з розпушувачем і какао.
- Спочатку виделкою, а потім руками замішуємо щільне маслянисте тісто.
- Відщипуємо від тіста невеликі шматочки, формуємо кульки і відправляємо випікатися в духовку, нагріту до 170-180 градусів, на 20-25 хвилин.
- Тим часом приготуємо дуже просте просочення для печива. У воду всипаємо цукор, розмішуємо, ставимо на вогонь. Після закипання і розчинення цукру варимо ще 2 хвилини, вимикаємо. Даємо сиропу і готовому печиву охолонути.
- Просочуємо десерт: занурюємо кожне печиво в сироп на 5 секунд (якщо хочете, щоб воно було більш сухим) або 10 секунд (печиво вийде більш вологим і м’яким, як тістечко).
- Нарешті, зробимо ганаш для печива: розтопити шоколад і вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані, все змішаємо до однорідності.
- Покриваємо просочене сиропом печиво.
Мокре печиво виходить дуже ніжним, вологим, апетитним і насичено-шоколадним.
Смачного!
Детальніше про те, як приготувати печиво, дивіться у відео нижче:
Джерело:
dom-resepti.ru