Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день

З дитинства обожнюю пироги з пісочного тіста. Бабуся і її подружка дуже часто їх пекли для мене. Але найбільше мені запам’ятався смачний тертий пиріг з меренгою. Його смак просто божественний. Сьогодні я використовую малинове варення, але змінюючи начинку його можна готувати хоч кожен день. Мені і моїм рідним він не приїдається. За бажанням можна додати ще трохи подрібнених волоських горіхів . Коли додаєте меренгу, температуру в духовці необхідно знизити, що б вона не згоріла. Раджу Вам приготувати цей чудовий пиріг!

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вершкове масло – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 2.5 ст.л.
  • Варення

Приготування:

  1. У глибоку миску просіваємо дві склянки пшеничного борошна. Беремо 250 г вершкового масла вмочаємо в борошні і натираємо на грубій терці.Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  2. Нам буде потрібно три яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки додаємо в тісто. Білки залишаємо для меренги. Також до борошна всипаємо дві ст.л цукру.Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  3. Руками перетираємо всі інгредієнти. Спочатку в мисці, а потім робимо це на столі.
    Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  4. Збираємо тісто в кульки і відправляємо в морозилку на 30 хвилин.Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  5. Форму в якій будемо випікати змащуємо соняшниковою олією. Дві кульки натираємо на грубій терці, розрівнюємо і формуємо бортики.
    Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  6. Вирівнюємо нашу основу утрамбовуючи руками.Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  7. Висипаємо варення (у мене малинове), можете використовувати абсолютно будь-яке на Ваш смак. Третю кульку натираємо на грубій терці і посипаємо зверху наш пиріг.
    Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  8. Тепер приготуємо меренгу. Білки переливаємо в мисочку побільше. Додаємо півсклянки цукру. Збиваємо міксером спочатку на маленькій швидкості, потім на великих швидкостях до стійкої піни. Я збивала приблизно 5 хвилин.Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день
  9. Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин. Потім змащуємо пиріг білками, трохи знижуємо температуру і випікаємо до готовності, обов’язково потрібно дивитися за пирогом. Незвичайний тертий пиріг: змінюючи начинки, можна готувати хоч кожен день

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: