Незвичайно смачна страва з картоплі з м’ясом

Рецепт цієї запіканки у вас будуть просити всі, хто її спробує.  Запіканка виходить ніжна, ароматна і неймовірно соковита. Її із задоволенням будуть їсти як дорослі, так і діти.

Інгредієнти:

  • 600 грам яловичого фаршу
  • 1 кілограм картоплі
  • 200 г моркви
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 склянка води (бульйону)
  • 4 столові ложки борошна
  • 1 чайна ложка розмарину
  • сіль, перець за смаком
  • 40 грам вершкового масла
  • 100 мілілітрів молока
  • 1 жовток
  • 200 грам твердого сиру
  • зелень

Приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками.
  2. У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо на невеликому вогні до прозорості.
  3. Часник очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до цибулі. Обсмажуємо все разом 30-40 секунд.
  4. Очищену і нарізану кубиками моркву додаємо до обсмаженим овочам, перемішуємо і тушкуємо до м’якості. Додаємо фарш і смажимо до готовності. Потім солимо, перчимо і додаємо розмарин, добре перемішуємо, прогріваємо 2 хвилини і всипаємо борошно. Все перемішуємо, вливаємо бульйон або воду, знову перемішуємо і смажимо 3-5 хвилин. А потім знімаємо сковорідку з вогню.
  5. Картоплю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
  6. З відвареної картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло, молоко, жовток і тертий сир. Все перемішуємо до стану однорідного пюре.
  7. У формі розподіляємо фарш, зверху викладаємо картоплю і виделкою робимо малюнок.
  8. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин.
  9. Готову страву присипаємо невеликою кількістю сиру і зеленню, а потім відразу ж подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: