Незвичайно смачна страва з картоплі з м’ясом
від Denzhyttya
3 Березня, 2021
Рецепт цієї запіканки у вас будуть просити всі, хто її спробує. Запіканка виходить ніжна, ароматна і неймовірно соковита. Її із задоволенням будуть їсти як дорослі, так і діти.
Інгредієнти:
- 600 грам яловичого фаршу
- 1 кілограм картоплі
- 200 г моркви
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 склянка води (бульйону)
- 4 столові ложки борошна
- 1 чайна ложка розмарину
- сіль, перець за смаком
- 40 грам вершкового масла
- 100 мілілітрів молока
- 1 жовток
- 200 грам твердого сиру
- зелень
Приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками.
- У сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо на невеликому вогні до прозорості.
- Часник очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до цибулі. Обсмажуємо все разом 30-40 секунд.
- Очищену і нарізану кубиками моркву додаємо до обсмаженим овочам, перемішуємо і тушкуємо до м’якості. Додаємо фарш і смажимо до готовності. Потім солимо, перчимо і додаємо розмарин, добре перемішуємо, прогріваємо 2 хвилини і всипаємо борошно. Все перемішуємо, вливаємо бульйон або воду, знову перемішуємо і смажимо 3-5 хвилин. А потім знімаємо сковорідку з вогню.
- Картоплю очищаємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
- З відвареної картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло, молоко, жовток і тертий сир. Все перемішуємо до стану однорідного пюре.
- У формі розподіляємо фарш, зверху викладаємо картоплю і виделкою робимо малюнок.
- Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин.
- Готову страву присипаємо невеликою кількістю сиру і зеленню, а потім відразу ж подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки