Закусочний пиріг “Незвичайний”

Закусочний пиріг з сирками і цибулею. Це дуже смачний варіант несолодкої випічки, пам’ятаю раніше мама пекла такий пиріг навіть на свята, так як він користувався величезним попитом. Ще цікаво те, що він в холодному вигляді стає на смак просто божественним.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250-300 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Вершкове масло – 120 гр.
  • Сода – 1/2 ч.л. гашена

Для начинки:

  • Плавлені сирки – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Яйця – 2ш т.
  • Перець чорний – за смаком
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.

Приготування:

  1. У миску просіємо 250 грам борошна, додаємо вершкове масло тільки що з холодильника і перетворюємо в крихту. Додаємо  половину ч.л. солі, додаємо 100 грам сметани або можна замінити на майонез, соду половину чайної ложки погасимо оцтом. Замішуємо тісто, тісто має вийти м’яке, пластичне, якщо раптом борошна виявиться мало, потрібно додати ще, мені ще потрібно було 50 грам.
  2. Прибираємо тісто в холодильник на 40-60 хвилин. За цей час підготуємо начинку.
  3. 3 великі цибулини наріжемо тонкими чверть кільцями. 2 плавлених сирка вагою по 100 грам натремо на грубій терці.
  4. На сковорідку наливаємо олію 3 ст.л. і обсмажуємо цибулю на середньому вогні до напівпрозорості і м’якості.
  5. Кладемо цибулю в миску додаємо сир і перемішуємо, так цибуля швидше охолоне і яйця не згорнуться. Додаємо сіль, чорний перець і розбиваємо 2 яйця. Все перемішуємо, начинка готова.
  6. Минуло 40 хвилин, тісто ділимо на 2 частини, де з них більша частина 2/3. Беремо велику частину і розподіляємо по деко руками, робимо бортики.
  7. Заливаємо начинку, розподіляємо. Зверху тісто рвемо руками і хаотично кладемо по всій поверхні пирога.
  8. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 30 хвилин до золотистої скоринки.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: