Незвичайні святкові салати

Пропоную вашій увазі ідеї незвичайного оформлення святкових салатів. Вони допоможуть оживити святковий стіл, ну а діти від них будуть просто в захваті!

Салат «Солом’яний капелюшок»

Часу на його приготування потрібно зовсім небагато, і цей салат принесе у Вашу оселю радість і гарний настрій.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1-2 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Морква (велика) – 1 шт
  • Сир – 100 гр
  • Яйце – 3 шт
  • М’ясо (свинина або яловичина) – 300 м
  • майонез
  • сметана
  • Часник – 2 зуб
  • Горіхи волоські – 1,5 скл

Приготування:

Майонез змішати зі сметаною, додати часник – це заправка.
Овочі, м’ясо, яйця – все відварити.

Викладаємо салат шарами:

  1. Картоплю натерти на тертці, заправити сумішшю майонезу та сметани.
  2. Буряк тертий з невеликою кількістю заправки.
  3. Терта морква, заправка.
  4. Частина волоських горіхів, подрібнених в блендері.
  5. Половина м’яса з заправкою.
    Далі шари викладаємо меншим діаметром (щоб таким чином утворити поля капелюшка)
  6. Картопля натерта на тертці ,заправка
  7. Жовтки
  8. Тертий сир
  9. М’ясо, що залишилося
  10. Морква

Потім увесь салат зверху добре промазати соусом, викласти шар яєчних білків, знову полити соусом. Поверх посипати сиром, що залишився і волоськими горіхами.

Прикрасити салат зернами граната і листям петрушки.

Салат “Морквини” з курячим філе і грибами

Красивий і яскравий салат.

Інгредієнти:

  • 300 гр курячої грудки
  • 3 середніх картоплини
  • 300 гр свіжих / заморожених шампіньйонів
  • 1 велика цибулина
  • 4-5 середніх моркви
  • 4 яйця
  • 1 пучок петрушки
  • сіль
  • майонез

Приготування:

  1. Моркву і картоплю відварити до готовності. Яйця зварити круто. Куряче філе відварити до готовності в злегка підсоленій воді (20-30 хв. Після закипання). Печериці нарізати невеликими пластинками і обсмажити з різаним цибулею.
  2. Готові моркву і картоплю натерти на крупній тертці. Яйця натерти на дрібній тертці. Куряче філе нарізати невеликими кубиками або порвати на маленькі шматочки.

Готуємо  салат

  1. На плоскому блюді починаємо викладати наш салат у формі морквин. Кожен шар змащуємо майонезом.
  2. Викладаємо картоплю у формі 5-6 морквин
  3. Викладаємо шар обсмажених грибів з цибулею
  4. Шар курячого філе
  5. Терті яйця. Цей шар можна майонезом не змащувати.
  6. Тепер акуратно викладаємо моркву, бажано з усіх боків.
  7. З петрушки робимо хвостики для морквин.

                                                             Салат «Їжачок»

Дуже цікава, приваблива і досить проста прикраса столу.

Інгредієнти:

  • корейська морквина – 400 гр
  • мариновані гриби – 200 гр
  • куряча грудка – 200 гр
  • яйця – 3 шт
  • сир – 250 гр
  • ріпчаста цибуля – 1 шт
  • майонез – 200 гр
  • маслини
  • зелень петрушки або листя салату для прикраси

Приготування:

  1. Злити рідину з маринованих грибів, підсушити за допомогою паперового рушника, нарізати кубиками.
  2. Відварити курячу грудку, нарізати дрібними кубиками.
  3. Відварити яйця, натерти їх на крупній тертці.
  4. Натерти сир також на крупній тертці.
  5. Нарізати і підсмажити цибулю до золотистого кольору.
  6. Викласти салат шарами у формі їжачка, промащуючи майонезом кожен шар. Порядок верств наступний: гриби, грудка, цибуля, морква.
  7. Посипати частина салату сиром ( «мордочка»), зробити «очі» з маслин.
  8. Викласти з боків зелень петрушки або листя салату. Все, салат їжачок приготований.

Салат з курки з сиром

Смачний салат з курки і сиру можна приготувати для сімейного обіду або урочистого випадку всього за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • Куряче копчене стегенце – 1 шт.( або 400 гр. копченої курячої грудки)
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Кукурудза солодка консервована – 150 гр.
  • Твердий сир – 130 гр.
  • Майонез 50% – 200 гр.
  • Томати середньої величини – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки
  • Зелень: кріп – 2 гілочки
  • Спеції: сіль і чорний мелений перець – по одній щіпці
  • Помідори черрі, огірок, зерна граната для прикраси.

Приготування:

  1. З стегенця видалимо шкірку, кісточки, хрящі і нарізаємо кубиками. І розмістимо першим шаром в салатниці курячі кубики. Робимо салат у формі серця.
  2. Подрібнюємо часник в довільній формі ножем. Змастити перший шар майонезом і посипати часником.
  3. Другий шар у нас буде з консервованої кукурудзи. Змастити майонезом.
  4. Третій шар для салату з курки з сиром буде з кубиків томата. Попередньо потрібно нарізати на невеликі кубики помідори. Змастити майонезом. Перчимо, солимо.
  5. Відварені яйця подрібнюємо в довільній формі і розміщуємо на шар з томатів. З натертого сиру робимо шар з сиром у вигляді красивої шапочки для нашого салату.
  6. Прикрашаємо салат до смаку.

Дивіться, який смачний і красивий салат з курки з сиром у нас вийшов! Через 20 хвилин салат можна подавати на стіл.

Салат «Снігур»

Інгредієнти:

  • Сайра у власному соку – 1 банка
  • Булгур – 200 гр
  • Цибуля червона – 1 шт
  • Яйце куряче – 4 шт
  • Майонез – 50 гр
  • Болгарський перець червоний – 1 шт
  • Маслини без кісточок – 50 гр
  • Огірок – 0,5 шт
  • Цибуля зелена – 1 шт

Приготування:

  1. Булгур відварити до готовності. Остудити. Його можна з успіхом замінити рисом. Смак салату, звичайно ж, трохи зміниться, але все ж …
  2. Яйця зварити, охолодити і почистити.
  3. Цибулю нарізати досить дрібно. Якщо ви – не любитель цибулі, її можна на кілька хвилин замаринувати в оцті, тоді він буде давати насолоду і соковитість салату, але явного смаку відчуватися не буде.
  4. Рибу і жовтки розім’яти виделкою разом з рибним соком, додати цибулю і булгур. Перемішати.
  5. Заправити основу салату майонезом, добре перемішати до однорідності.
  6. Викласти салат на блюдо у формі Снігура.
  7. Перець почистити і дрібно нарізати.
  8. Половину маслин порубати, половину – нарізати на половинки.
  9. Білок натерти на тертку.
  10. Покрити всю поверхню салату тертим білком, животик викласти перцем, спинку і хвіст – половинками маслин, голову – рубаними маслинами і перцем (очі і дзьоб).

Салат «Мишки на сирі»

Давайте приготуємо такий кумедний салат, порадуємо сім’ю і здивуємо гостей.

Зробити такий салат зовсім нескладно! Переконайтеся самі.

Інгредієнти:

  • шинка 200гр
  • сир 70 гр
  • яйця курячі 3 шт
  • яйця перепел.5-6 шт
  • огірки мариновані 3-4 шт
  • морква 4 шт
  • картопля 3 шт
  • цибуля 1 шт
  • майонез 2 столові ложки
  • 5 пластинок сиру Хохланд
  • сіль, перець за смаком

Діаметр форми 16 см

Докладний рецепт приготування дивіться у відео-рецепті:

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: