Ніхто не вірить, що я варю це мармеладне варення з кабачків.
від Denzhyttya
27 Вересня, 2022
Нарешті прийшов час розповісти про рецепт варення, яке підкорює всіх моїх гостей! Пропоную Вашій увазі мармеладне варення з кабачків.
Варення виходить густим і медовим. Кабачки в ньому по консистенції нагадують мармелад. Утриматися від такого десерту просто неможливо.
Коли я вперше спробувала це варення, не повірила, що це кабачки. Словами передати важко, яким цікавим виходить смак даного десерту.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Лимон – 1 шт
- Цукор – 1 кг
Приготування:
- Викладаю в каструлю очищені від шкірки і насіння кабачки. Я нарізаю їх шматочками. Додаю порізаний лимон, очищений від кісточок.
- Висипаю цукор. Ставлю варення на вогонь, і як тільки варення почне закипати, трохи перемішую його і варю на середньому вогні близько десяти хвилин. Потім плиту вимикаю і даю варенню повністю охолонути.
- Потім знову ставлю його на вогонь. Таким чином, я варю варення в 5-6 підходів протягом дня. Процес не швидкий, але запевняю, він того вартий.
- З кожним разом варення буде ставати темніше і густіше.
- Ось такий карамельний відтінок варення набуваємо з кожним наступним варінням.
- Розкладаю варення по стерилізованим банкам і закатую їх. Перевертаю банки і вкриваю ковдрою на ніч.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua